Diş yaptırırken felç kaldı!

İmplant taktırmak isteyen S.A., iddiaya göre yanlış tedavi nedeniyle ağız felci geçirdi. Dava açan mağdur kadın, 17 bin 500 bin liralık tedavi parasıyla birlikte 200 bin TL de tazminat istedi.

Diş yaptırırken felç kaldı!
Kamusaati
Kamusaati
07 Haziran 2022 Salı 12:51

Tekirdağ'da yaşayan S.A. (57), 18 Kasım 2019'da implant tedavisi diş hekimi D.N.'nin kliniğine gitti. İddiaya göre Mart 2020'de takılan implant işlemi başarısız oldu, S.A.'nın ağzına yeni dişler çakıldı. İkinci uygulamadan sonra S.A.'nın ağız bölgesi felç oldu. İyileşemeyeceğini öğrenen kadın, İstanbul Tüketici Mahkemesi'ne başvurup diş doktorundan davacı oldu.

TIBBA UYGUN DEĞİL!

Tedavi olmak için D.N.'ye 17 bin 500 bin lira ödediğini belirten S.A., büyük sağlık problemlerine yol açan uygulamanın tıbbi standartlara uygun olarak gerçekleşmediğini öne sürdü. Mağdur kadının avukatı aracılığıyla verdiği dilekçesinde şu ifadeler yer aldı: 'S.A., yanlış operasyon sebebiyle yaşadığı acıların yanında, işlem bittikten sonra kalıcı felç hali yaşamıştır. Böyle bir durumun kişinin üzerinde yaratacağı elem, üzüntü ve psikolojik sıkıntıların da telafisi çok güç olacaktır. S.A., özel yaşamını dahi devam ettiremeyecek duruma gelmiş, iş ve aile ilişkilerinde yoğun sıkıntılar yaşamış ve manevi varlığı son derece zedelenmiştir. Bu nedenle 17 bin 500 lira maddi, 200 bin lira da manevi tazminatın diş hekiminden tahsilini istiyoruz.'


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.