Kaç kilo vermeliyim? İdeal kilo hesaplama testi

Kaç kilo vermeliyim? İdeal kilo hesaplama testi
14 Aralık 2017 Perşembe 13:50

Kilo sorunu gündemimizde oldukça fazla yer kaplayan sorunlardan biridir. Kişinin kilolu olduğu vücut tipine göre belirlenebilmektedir. Fakat kilolu kişilerin en büyük sıkıntısı kaç kilo vereceğinin bilgisine sahip olmamasıdır.

Neden kilo alınır?

Vücudun kaslardan ve yağ hücrelerinden oluştuğu herkes tarafından bilinir. Kasların etrafında bulunan yağ hücreleri tüm vücudun doğru şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Kaslardan çok yağ hücresinin vücutta bulunması sürekli olarak kilo alımının meydana gelmesine ve bu yağ hücrelerinin vücutta depolanmasına sebep olur. Sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam kasların çalışmasını olumsuz yönde etkilemektedir. Özellikle hareketsiz yaşam kasların zamanla azalmasın sebep olmaktadır. Kaslar azaldıkça vücut direncini kaybederek bir süre sonra hareketsiz kalabilmektedir. Yağ hücreleri kişinin kaslarını çevreleyen ve vücudun sorunsuz bir şekilde hareket etmesine yardımcı olur. Fakat yağ hücrelerinin fazla olması kişinin kilolu olduğunu da gösterebilmektedir. Her bireyin olması gereken kilosu farklıdır. Buna bağlı olarak kas ve yağ hücreleri de vücutta farklılık gösterir. Normalde hareketli bir yaşamı olan bireylerde kas hücreleri aktif haldedir. Kilo sorunu olan kişilerde özellikle spor yapılması tavsiye edilir. Bu durum kasların çalışarak çevresinde bulunan fazla yağ hücrelerinin parçalanması için gereklidir.

Kaç kilo olmalıyım?

Kişilerin en çok merak ettiği konulardan biri kaç kilo vermeliyim konusu her geçen gün farklı terimlerin de meydana gelmesine sebep olmaktadır. Sağlıklı bir bireyde boy ve kilo orantısının yanı sıra kas ve yağ dokusuna da bakılmaktadır. Kaslar düzenli olarak işlediğinde kasların etrafında bulunan yağ hücreleri küçülmeye ve kasları çevrelemeye başlar. Kadın ve erkeklerde yağ hücreleri ve kas hücreleri farklılık gösterir. Boya orantılı olarak ideal kilo hesaplaması yapılarak özellikle kilolu kişilerde kilo verilmeye başlanmalıdır.

Kilo alımı nasıl durdurulur?

Kilo alımını durdurmak için düzenli beslenmeye özen gösterilmelidir. Normal olması gereken kiloya ulaşıldığında da mutlaka kilonun korunması gerekir. Kilo verdikten sonra eski beslenme alışkanlıklarına ve hareketsiz yaşama geri dönüldüğünde vücut kısa sürede tekrar kilo almaya başlamaktadır. Özellikle kilo almaya meyilli olan vücut yapılarında sürekli olarak beslenmeye dikkat edilmelidir.

İdeal kilo nedir? Nasıl hesaplanır?

İdeal kilom nedir sorusunun en iyi yanıtı uzmanlar tarafından kişinin gerekli tetkikleri yapıldıktan sonra belirlenmelidir. Kişiye göre farklılık gösteren kilo oranı sayesinde kişinin kaç kilo vermesi gerektiği de ortaya çıkmaktadır. Kişi vermesi gereken kiloyu verdikten sonra vücudunun ideal kiloda korunması için gerekli önlemleri alması gerekir. Yaşa bağlı olarak yavaşlayan metabolizma ilerleyen yaşlarda kilo alımına daha müsait olmaktadır. Bu durum kişinin tüm vücut sağlığına etki ederek yağ hücrelerinin artmasına sebep olmaktadır. Sağlıklı bir bireyin kilo ve boyu orantılı olduğunda görsel olarak kendini iyi hissetmesini sağlar. Verilen fazla kilolar kişinin daha sağlıklı ve zinde olmasına yardımcı olarak vücut sağlığını korur. İdeal kiloya ulaşmak için yapılması gereken diyet yöntemleri kadinloji.com adresi üzerinden güncel bilgilerle yayımlanmaktadır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hayat - 6 yıl önce
Zayiflamak istiyorum
Misafir Avatar
ece - 6 yıl önce @hayat
hahahhahaha 28
bedenim hahahhahahhahhahahahahhahhahah
Avatar
Ayşe Akmaz - 4 yıl önce
Kendimi zayıf görmek istiyorum artik
Avatar
Buse - 3 yıl önce
Zayıflamak istiyorum ama zayiflayamiyorum yaşım 11 kilom 70 boyum 147 benim durumum daha vahim kalçam ve basenlerim büyümeye ve yağlanmaya çok müsait o yüzden herkes koca götlü diye dalga geçiyor aynaya bakmaya utanıyorum ve aksine kilo aldığım zaman kalçam ve basenlerim yaglanip büyümeye başlıyor ve kalçam çok büyük kendimde çok rahatsız olmuyorum bedenim 4XL giyiyorum artık zayıflamak ve büyük kalcamdan ve basenlerim kurtulmak istiyorum keşke bende 28 beden giysem artık aynalarla barışmak istiyorum sizler kaç kilosunun benim gibi kalçanız ve basenleriniz büyük mü yaglimi
Avatar
Buse - 3 yıl önce
Sizler kaç kilosunuz