Omuz ve kol ağrılarına bitkisel çözüm

Omuz ve kol ağrıları günümüzde en çok yaşanan ağrı şikayetlerinden birisi olmakta ve bu ağrılara çoğu zamanda boyun ağrıları eşlik etmektedir. Boyun ağrısı bu ağrılara eşlik ettiği gibi tek başına da görülmektedir ve bu duruma sebep olan pek çok faktör bulunmaktadır.

Omuz ve kol ağrılarına bitkisel çözüm
03 Mart 2017 Cuma 20:57

Kol ağrısını geçirmek için neler gerektiğini öğrenmek istiyorsanız yazımızı sonuna kadar okuyunuz..
Travmaya, terlemeden sonra vücudun soğumasına, cereyanda kalmaya ve bir takım hastalıkların belirtisi olarak kol ağrısı meydana gelmektedir. Kol ağrısına iyi gelen bitkileri kullanarak ağrı şikayetinizden kurtulabilirsiniz.

İşte kol ağrısına çözümler…

  • Papatyayı kaynatıp ve süzün. Papatyanın suyuna bir kumaş parçası batırın ve ağrılı bölgeye bu kumaş parçasını koyun. Kumaş parçası soğudukça işlemi tekrar edin. Papatya suyu kol ağrısını tedavi etmede çok etkili bir yöntemdir. 
  • İri lahana yapraklarını kaynatıp sıcak sıcak ağrıyan kola uygulamakta kol ağrısına iyi gelir.
  • Kiraz, antoksidanın bileşikler bakımından zengindir ve kişinin enerjik olmasını sağlar. Güçlü antioksidan bakımından zengin olması yönü ile ağrıları azaltır.
  • Kafur ağrı kesici olarak romatizmal rahatsızlıklarda etkili olmaktadır. Kafur kullanılırken dikkat edilmeli çünkü zehirlidir, haricen sürülmelidir. 3 tablet kafur, 250 gr saf Alkol içinde eritilir. Ağrı olan bölgeye ve civarına diz, dirsek, kol ve bacakların eklem yerlerine sürülür.
  • Bir litre suya bir yemek kaşığı rezene ekleyip kaynatmak ve süzerek kola masaj yapmaktır.

OMUZ AĞRILARI İÇİN ÇÖZÜMLER..

  • Omuz ağrıları için ısırgan otu ve mısır püskülü 5 dakika kaynatılıp süzüp ılıdıktan sonra içilmesidir.Bu işlem aç karına yapılmalıdır.
  • Buz uygulaması kasların rahatlamasına yardımcı olur. Ayrıca kas yaralanmalarında oldukça etkilidir. Buz küpleri havluya sarılarak ağrıyan bölgelere uygulanabilir. Yaklaşık 10 dakika kadar bekletilmesi önerilir. Kas gerginliğini azaltmaya yardımcı olur.
  • Ağrı kesici krem ile masaj yapılabilir. Omuzların rahatlamasını sağlayan bu kremlerin ağrının da kısa sürede hafiflemesine yardımcı olur. Kasları yatıştıran bir sıcaklık verir. 
  • Biber capsaicin adı verilen bir madde içerir. Bu madde ile sıcaklığın artmasına yardımcı olur. Vücut iç sıcaklığını artırır ve aynı zamanda jalepeno, habanero, cayenne peppers gibi etkili anti enflamatuar maddeler içerir. 
  • Biberiye bir anti spazmik ve anti enflamatuar etkiye sahiptir. Taze ya da kuru biberiye, omuz ağrısı tedavisinde kullanılabilir. Bir tatlı kaşığı biberiye 500 ml su içine eklenerek kaynatılır. Demlenmesi için yaklaşık 30 dakika kadar bekletilir. Biberiye karışımı içerisine bir bez batırılır. Fazla suyu sıkılır. Sıcakken boğaz ve omuz bölgesine kompres olarak uygulanır. Birkaç dakika ciltte bekletilmesi yeterli olacaktır. Omuz ağrısını hafifletmek için günde 2 kez uygulanması önerilir.
  • Stres ve gerginlik kas ağrılarının artmasına neden olabilir. Bu nedenle omuz ağrısı yaşanıyorsa stresten ve gerginlikten uzak durulması önerilir

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Eyüp bacak - 5 yıl önce
Hocam omuzumdasutoplamiş bilgi alabilirmiyim