Sağlık Bakanlığı'ndan grip aşısı uyarısı

Sağlık Bakanlığı, halkı son zamanlarda görülmeye başlanan mevsimsel grip için uyardı. Bakanlık vatandaştan grip aşılarının yapılmasını istedi.

Sağlık Bakanlığı'ndan grip aşısı uyarısı
28 Aralık 2015 Pazartesi 00:36

Sağlık Bakanlığı, halkı son zamanlarda görülmeye başlanan mevsimsel grip için uyardı. Bakanlık vatandaştan grip aşılarının yapılmasını istedi.

Son zamanlardaki ani mevsim değişikliklerinin de etkili olduğu grip vakaları için uyarı yapan Sağlık Bakanlığı vatandaşlardan en kısa sürede grip aşılarını yaptırmalarını istedi. Açıklamada ülkemizde en çok görülen influenza tipi virüsler nedeni dünyada ki gibi ülkemizde de hastaneye yatırılan vakalarında önümüzdeki ay içerisinde artış olması beklendiği belirtildi.

Grip Bilim Kurulu tarafından değerlendirilen duruma karşılık alınması gereken önlemlere karar verildi.

KİMLER GRİP AŞISI YAPTIRMAMALI?

Bakanlık, "65 yaş ve üzeri kişiler, 2 yaşın altında bulunanlar, hamileler, bakımevi ve huzurevinde kalanlar, kronik böbrek yetmezliği olanlar, astım, kronik akciğer hastalığı olanlar, kalp-damar sistemi hastalığı olanlar, bağışıklık sistemi baskılanmış olanlar, kan hastalığı olanlar, şeker hastalığı olanlar, nörolojik hastalığı olanlar, metabolik hastalığı olanlar, kronik karaciğer hastalığı olanlar, aşırı kilolu olanlar, sağlık çalışanları, 6 ay-18 yaş arasında olup uzun süre aspirin kullanması gerekenler grip için risk grubunda bulunmaktadır. Bu grupta bulunanlar mevsimsel grip aşılarını yaptırmalıdır." şeklinde uyarıda bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.