Sağlık Bakanlığından, tansiyon hastalarına bir ilaç uyarısı

Sağlık Bakanlığı, tansiyon hastalarına bir uyarı yapmak için açıklama yaptı. Bakanlık, ilaç kutusunun içerisine farklı miligramların yer aldığı tespit edilmesinin üzerine ‘Tensinor’ tablet tansiyon ilacının piyasadan çekildiğini duyurdu.

Sağlık Bakanlığından, tansiyon hastalarına bir ilaç uyarısı
28 Mayıs 2016 Cumartesi 08:24

Sağlık Bakanlığı, tansiyon hastalarına bir uyarı yapmak için açıklama yaptı. Bakanlık, 50 miligramlık ilaç kutusunun içerisine 100 miligramlık ilaçların da karıştırıldığının tespit edilmesinin üzerine ‘Tensinor’ tablet tansiyon ilacının piyasadan çekildiğini duyurdu.

Tansiyon hastalarının ellerinde bulunan 'Tersinor' ilacı için yetkili firma, ilacı alan yüksek tansiyon hastalarını tek tek arayarak toplama işlemi yapacak.

Sağlık Bakanlığı, “Astra Zeneca İlaç San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin ruhsatına sahip olduğu ‘Tensinor Tablet 100mg’ adlı ürünün 16A145 (SKT:12/2020) parti numaralısı ile ilgili olarak ürünün ruhsat sahibi firması tarafından, ‘Tensinor 100mg Tablet’ üretimi sırasında hat içine ‘Tensinor 50mg Tablet’ kutusunun karışmış olması sebebiyle piyasada içeriği ve karekod bilgileri ‘Tensinor 100mg Tablet’e ait olan ancak kutusu ‘Tensinor 50mg Tablet’ olarak görünen ürünlerin tespit edildiği bildirilmiştir. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı, 1. sınıf A seviyesine tekabül eden nihai kullanıcı seviyesinde geri çekme işlemi uygulama kararı aldı. Karar firmaya bildirildi.” diyerek duyuruda bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.