SGK devlet hastanelerine güvenmiyor!

SGK işitme cihazlarının ödemesini karşılamak için kendi devletimizin verdiği rapora güvenmiyor.

SGK devlet hastanelerine güvenmiyor!
05 Aralık 2015 Cumartesi 14:29

SGK işitme cihazlarının ödemesini karşılamak için kendi devletimizin verdiği rapora güvenmiyor.

Engellileri zor durumda bırakan SGK, 18 yaşının altındaki engelli vatandaşlarımızın cihazı alabilmesi için devlet hastanelerinden alacakları rapor geçerli olmuyor. SGK, her ilde bulunmaya tıp fakültesi ve araştırma hastanelerinden rapor alınmasını istiyor.

18 yaşının üstündeki vatandaşlarımız ise iki kulağı için birden cihaz alamıyor. Sadece ilk cihazdan olumlu sonuç alındığı raporlarında ikinci cihaz veriliyor. İkinci cihaz için alınacak raporu da devlet hastanelerinden alırsanız geçerli olmuyor  sadece tıp fakültesi araştırma hastanelerinden alınan raporlar geçerlilik gösteriyor. İkinci cihazın alınabilmesi için ilk cihazın en az 6 ay tecrübe etmesi gerekiyor. Bu süre içerisinde vatandaşımız tek cihaz kullanmak zorunda kalıyor ve rapor alabilmek için yaptığı binlerce TL’lik yol ve konaklama masrafını da kendi cebinden karşılamak zorunda kalıyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.