Fizyoterapistler YÖK'ü Protesto Etti

Fizyoterapistler Mersin'de beyaz önlük protestosu gerçekleştirdi.

Fizyoterapistler YÖK'ü Protesto Etti
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Mersin'de bir araya gelen bir grup fizyoterapist YÖK'ün lisans tamamlama kararını protesto etti. Çok sayıda kişinin katıldığı basın açıklaması Atatürk anıtı önünde başladı. 

Protesto için toplanan fizyopterapistler ve destekçileri önce anıta çelenk koydu. istiklal Marşı sonrasında başlayan protesto eyleminde uzaktan eğitim, lisans tamamlama gibi YÖK kararları protesto edildi.

Grup adına basın açıklaması yapan Türkiye Fizyoterapistler Derneği Mersin Temsilcisi Fatma Kaçmaz bu uygulamaların bir an önce son bulmasını istedi. Sözü sık sık sloganlarla kesilen Kaçmaz açıklamasında uzaktan eğitim ve lisans tamamlama yüzünden sağlık alanında kalite sorununun oluşacağını söyledi. Eylemde "Lisans tamamlanmaz kazanılır" denilerek beyaz önlükler yere atıldı. 

Kaynak: Hürriyet

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.