6 Haziran Dünya Diyetisyenler Günü

6 Haziran Dünya Diyetisyenler Günü dolayısıyla Sağlık Bakanlığı tarafından kutlama mesajı yayımlandı.

6 Haziran Dünya Diyetisyenler Günü
07 Haziran 2017 Çarşamba 14:05

6 Hazinran Dünya Diyetisyenler Günü dolayısıyla Sağlık Bakanlığı tarafından kutlama mesajı yayımlandı. Obezite sorunun giderek arttığını ve diyetisyenlik mesleğinin öneminin vurgulandığı mesajda, 'Sağlıklı nesiller için bireyi ve toplumu bilinçlendiren diyetisyenler, halk sağlığının korunması ve geliştirilmesinde de büyük sorumluluklar üstleniyorlar." denildi. 

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

6 Haziran Dünya Diyetisyenler Günü

Obezite sıklığının dünyada giderek arttığı günümüzde diyetisyenlik mesleğinin önemi her geçen gün daha da ön plana çıkmaktadır. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde hareketsiz yaşam ve sağlıksız beslenme alışkanlıklarının etkisiyle obezite her geçen gün artış göstermekte, halkın sağlıklı beslenme konusunda bilinçlendirilmesi önem arz etmektedir.

Bireylerin ve toplumların beslenme alışkanlıklarını değerlendirerek onlara uygun beslenme plan ve programları üreten, sağlıklı nesiller için bireyi ve toplumu bilinçlendiren diyetisyenler, halk sağlığının korunması ve geliştirilmesinde de büyük sorumluluklar üstleniyorlar.

Topluma sağlıklı beslenme alışkanlıklarının kazandırılmasında büyük rol oynayan tüm değerli diyetisyenlerimizin "6 Haziran Dünya Diyetisyenler Günü"nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.