Sağlık Bakanlığı'nda açığa alınan 436 kişi daha görevine döndü

FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan Sağlık Bakanlığı personellerinden 436 kişi daha bugün görevine iade edildi.

Sağlık Bakanlığı'nda açığa alınan 436 kişi daha görevine döndü
27 Ekim 2016 Perşembe 17:18

Sağlık Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, FETÖ ile irtibatı bulunduğu gerekçesiyle daha önce açığa alınan personelden 436'sı bugün görevine iade edildi. 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından 5 bini aşkın personelin açığa alındığı Sağlık Bakanlığında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile mücadele kapsamında açığa alınan personelden görevine iade edilenlerin sayısı bin 836 oldu.

Sağlık Bakanlığından FETÖ ile irtibatı tespit edilerek ihraç edilenlerin sayısı ise 2 bin 18 olarak bildirildi.  Hak ihlali varsa, hatalar düzeltilecek. Çalışmalar sürüyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakan Binali Yıldırım' ın açıklamalarında ifade edildiği üzere, ''FETÖ ile mücadele kapsamında hakkı yenenler, yanlış duruma girenler olmuşsa telafi edilecek, çözüme kavuşturulacak. Ancak bağlantısı, yardım veya yataklığı net olarak bilinen kişilere de adalet en sert haliyle işlemeye devam edecek.''

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.