Türkiye Saha Epidemiyolojisi Sertifikalı eğitim programına başvurular başladı

Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun Türkiye Saha Epidemiyolojisi Sertifikalı Eğitim Programına başvurular başladı.

Türkiye Saha Epidemiyolojisi Sertifikalı eğitim programına başvurular başladı
01 Aralık 2016 Perşembe 14:24

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Erken Uyarı-Cevap ve Saha Epidemiyolojisi Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Türkiye Saha Epidemiyolojisi Sertifikalı Eğitim Programı’na Saha Epidemiyologu olarak eğitilmek üzere önümüzdeki dönem için yeni kursiyerler alınacağı Sağlık Bakanlığınca duyuruldu.

Programa katılmak için son başvuru tarihi ise 31 Aralık 2016 olarak belirtildi.

SAHA EPİDEMİYOLOJİSİ EĞİTİM PROGRAMI NEDİR?

Saha epidemiyolojisi; toplumun sağlık düzeyini korumak, geliştirmek ve ortaya çıkan tehditleri belirleyip ortadan kaldırmak için güvenilir bilimsel incelemeler yapmak ve bunları uygulamak, elde edilen sonuçlara göre düzenlemeler yapmak için oluşturulmuş saha uygulamaları ile birlikte verilen iki yıl süreli sertifikalı bir eğitim programıdır.


Her yıl yeni kursiyerlerin katılması hedeflenen saha epidemiyolojisi eğitim programında, adayların epidemiyoloji ve halk sağlığına olan ilgileri ve deneyimleri dikkate alınmakta, epidemiyologlardan oluşan bir jüri tarafından belirlenen adaylarla mülakat yapılarak programa katılacak aday adayları belirlenmektedir. Bu aday adayları içerisinden Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından adaylar tespit edilmektedir.

PROGRAMA KİMLER BAŞVURUDA BULUNABİLİR?

Kurumun ihtiyacı doğrultusunda Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların merkez ve taşra teşkilatında görev yapan pratisyen hekim, halk sağlığı, enfeksiyon hastalıkları ve mikrobiyoloji uzmanları başvuruda bulunabilir. 

Saha epidemiyolojisi eğitim programı iki yıl süreyle Ankara’da yapılacağı için başvuruda bulunan saha epidemiyolojisi aday adaylarının bu durumu göz önünde bulundurmaları gerekmektedir.

Kursiyerler kurumlarının olurları da alınarak 2 yıl süre ile geçici görevle Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’nda görevlendirileceklerdir.

BAŞVURMAK İÇİN NE TÜR BELGELER GEREKMEKTEDİR?

1) Başvuru sahiplerinin Saha Epidemiyolojisi Eğitim Programı’na başvurma nedenleri ve Saha Epidemiyolojisi Eğitim Programını tamamladıktan sonra gelecekte neler yapmayı planladıklarına dair yazılı açıklama (Ekteki Özgeçmiş Formunda yer almaktadır) yapmaları gerekmektedir.

2) Ek’de verilen “Özgeçmiş Formu” doldurulmalıdır.
 
BAŞVURU NASIL YAPILACAKTIR?

Yukarıda belirtilen Özgeçmiş Formu doldurulduktan sonra, aday adayları, başvurularını en geç 31 Aralık 2016 tarihinde Saat 18:00’de başvuru adresine elden ya da kargo yoluyla ulaştırmış olmalıdır. 

Program hakkında dataylı bilgi almak ve başvuru şartlarını görebilmek için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.