Liposuction (Liposakşın) Nedir? Kimlere yapılabilir?

Liposuction Nedir?, Liposuction kimler için uygundur?, Liposuction ameliyatı kaç saat sürer?, Liposuction sonrası iyileşme süreci ne kadardır?, Liposuction sonrasında iz kalırmı?, Liposuction adana yapılan bölgelerde yeniden yağ birikir mi?, Liposuction Fiyatları, Liposuction korsesi, Liposakşın yorumları, yağ aldırma ameliyatı, bölgesel zayıflama, üst bacak, çene altı, göğüsler, basen ve karından yağ aldırma, Detaylar haberde...

Liposuction  (Liposakşın) Nedir? Kimlere yapılabilir?
Admin
Admin
29 Ekim 2019 Salı 20:43

Liposuction  (Liposakşın) Nedir? Kimlere yapılabilir?

Liposuction Nedir?, Liposuction kimler için uygundur?, Liposuction ameliyatı kaç saat sürer?, Liposuction sonrası iyileşme süreci ne kadardır?, Liposuction sonrasında iz kalırmı?, Liposuction adana yapılan bölgelerde yeniden yağ birikir mi?, Liposuction Fiyatları, Liposuction korsesi, Liposakşın yorumları, yağ aldırma ameliyatı, bölgesel zayıflama, üst bacak, çene altı, göğüsler, basen ve karından yağ aldırma, Detaylar haberde...

Liposuction

Liposuction, bedenimizdeki son derece orantısız yağ dağılımını ve bölgesel yağ oluşumunu dengelemek için uygulanan cerrahi müdahale ile yapılan bir ameliyattır. Genellikle bölgesel yağlanma sorunu için yapılması hekimler tarafından uygun görülen liposuction (Liposakşın), bunun dışında pek çok estetik cerrahi operasyonda yardımcı bir ameliyat olarak da uygulanır. Sadece Liposuction (Liposakşın) ameliyatı yapılan, çoğunlukla diyet ve egzersize yanıt vermeyen, erimeyen  inatçı bölgesel oluşan yağların bölgeden liposuction (Liposakşın) ameliyatı ile alınması ve doğal vücut hatlarının oluşturulmasını sağlayarak hastanın fiziksel görümünü son derece düzgünleştirir.

Liposuction nasıl yapılır?

Klasik liposuction yağ aldırma ameliyatında, hekimler tarafından tahlil ve analiz edilen yağ oluşan bölgelere 1-2 mm’lik küçük kesiler açılır. Cerrahlar tarafından Çeşitli yöntemlerle dirençli yağlar eritilir. Parçalanan ve eriyen yağlar enjektör aracılığıyla vakumlanarak bölgeden alınır. Yapılan bu Ameliyat izlerinin görünmemesi için cerrahlar özellikle vücut kıvrım yerleri ile iç çamaşırı altında kalacak bölgelere operasyon uygulamaya çalışırlar. Bir diğer günümüz teknolojisi yöntemi ise Lazer destekli liposuction (Liposakşın) yöntemlerinde ise yağlar lazer ışınlarıyla eritilir. Eriyen yağlar yine 1-2 mm’lik kesiler içinden ince kanüller aracılığıyla vakumlanarak hedef bölgeden alınır En gelişmiş liposuction (Liposakşın) teknik ve yöntemlerinden birisi olan Lazer Lipoliz tekniği ile yağların vücut tarafından böbrek ve karaciğer aracılığı ile atılması sağlanır.

Liposuction kimler için uygundur?

liposuction (Liposakşın) ameliyatı hekimler tarafından kilo verme amacıyla değil, bölgesel incelme ve vücut biçimlendirme amacıyla yapıldığı her defasında belitilmektedir. Hekim önerisi ile Liposuction (Liposakşın) Ameliyatına karar veren hastaların ve kilo vermek isteyen kişilerin ciddi olarak bunun bilincinde olması gerekmektedir. Liposuction (Liposakşın) uygulaması, fazla kilosu olanların zayıflamasını değil, inatçı yağların olduğu bölgeleri incelterek diğer bölgelerle daha uyumlu hale getirmeyi amaçlamaktadır.

Genel sağlık problemi olmayan, hamile ya da emzirme döneminde olmayan herkes Liposuction (Liposakşın) uygulamasından faydalanabilir. Ameliyat  olacak kişi yönünden yaş faktörü belirleyici etken olmasa da yaş ilerledikçe cildin elastikiyetinin kaybolması sebebiyle cilt germe gibi ek operasyonlara ihtiyaç olabilmektedir. Liposuction (Liposakşın) ile vücuttan yağ aldırma ameliyatı, bölgesel zayıflama, üst bacak, çene altı, göğüsler, basen ve karından yağ aldırma amaçlı kullanılmaktadır.

Liposuction ameliyatı kaç saat sürer?

Liposuction (Liposakşın) Ameliyatı Yağ aldırma işlemi yapılırken, estetik şartları içinde vücudunuza da güzel bir görünüm kazandırmaya çalışılır. Liposuction (Liposakşın) ve yapılan rötuşların ne kadar süre içinde biteceği kişiden kişiye değişir. Liposuction (Liposakşın)  ameliyatı için Ortalama bir süre vermek mümkün değildir.

Liposuction (Liposakşın)  Ameliyatı tek seansta birden fazla bölgeye Liposuction (Liposakşın) operasyonu yapılabilir. Liposuction (Liposakşın) ameliyatı süresinin değişmesine sebep olur. Liposuction (Liposakşın) Ameliyatı ortamala olarak 1-3 saat arası sürer. Liposuction (Liposakşın)  birden fazla bölgeye yapılacaksa hastanın hastanede kalması gerekmese de daha yoğun bir ameliyat geçirecek hasta için ortalama 1-2 gün hastanede kalınması gerekebilir.

Liposuction sonrası iyileşme süreci ne kadardır?

liposuction (Liposakşın) Ameliyatı sonrasında günlük yaşamınıza ciddi etkisi şimdiya kadar ki ameliyatlar sonrasında olumsuzluk görülmemiştir. liposuction (Liposakşın) Ameliyatı sonrasında Korse 1 ay boyunca devamlı olarak kullanılmalıdır. Şişliklerin inmesi ve vücut hatlarının belirmesi 8 haftayı bulabilir. Ameliyat sırasında dikiş uygulandıysa ki  büyük ihtimal hekimler tarafından uygulanmıştır, bu dikişler 5-10 gün içerisinde alınır.

Liposuction sonrasında iz kalırmı?

liposuction (Liposakşın) ameliyatı son zamanlarda gelişen teknoloji ile beraber çok daha basit yöntem ve çok kolay  bir hal almıştır. liposuction (Liposakşın) Ameliyattında hekimler tarafından kullanılan kanüller eskiye göre çok daha ince üretilmekte ve vücudunuzdaki çoğu bölgede 3-5mm çapında olan kanüllerle yağ alma uygulaması yapılır. Bu kanüller gözle görülmeyecek bölgelerde açılan 0,5 – 1,0 cm arasında değişen kesilerden cilt altına sokulur. Bu kesilere sadece 1-2 dikiş yapılır. Dikişler alındıktan sonra gözle görülmesi zor izler meydana gelir.

Liposuction yapılan bölgelerde yeniden yağ birikir mi?

liposuction (Liposakşın) ameliyatı uygulanmış bölgede diğer bölgelere göre yağlanma olasılığı daha azdır. Fazla kiloya neden olan yağlar eritilerek alındığında liposuction (Liposakşın) uygulanan bölgede düzensizlik ve bozulmalar görülebilir. Bu yüzden liposuction (Liposakşın) ameliyatı sonrası kilo almayı engelleyici önlemler almakta fayda vardır. Bir beslenme uzmanından destek alarak doğru ve sağlıklarını koruyacak bir beslenme planı, liposuction (Liposakşın) ile elde edilen sonuçları uzun süre muhafaza etmenize yardımcı olur. Bunun yanında sporu günlük yaşamın bir parçası haline getirmek hem sağlık hem de kilo kontrolü için önemli bir rol oynar.


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.