FETÖ'den tutuklananlar referandumda oy kullanacak mı?

YSK, seçmen listelerini belirledi. Vatandaşlar nerede oy kullanacağını YSK'nın sitesinden öğrenebiliyor. 16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak referandumda kimler oy kullanabilecek? FETÖ'den tutuklananlar ve diğer tutuklular referandumda oy kullanabilecek mi? İşte detaylar.

FETÖ'den tutuklananlar referandumda oy kullanacak mı?
15 Mart 2017 Çarşamba 13:14

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşecek Referandumda oy kullanacakların listesini açıkladı. Peki Cezaevler,nde bulunan tutukluların oy kullanıp kullanmayacağı merak ediliyor. Özellikle 15 Temmuz 2016 kanlı darbe girişimi sonrasında FETÖ'den tutuklanan 41 bin tutuklunun referandum da oy kullanabilecek mi? İşte merak edilenler.

16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşecek referandumda cezaevlerinde bulunan 200 binden fazla tutuklu ve hükümlülerden kimlerin oy kullanabileceği YSK tarafından açıklandı. Kasıtlı suçlardan dolayı hüküm giymiş kişiler hariçceza infaz kurumundaki seçmen niteliğine sahip tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlü olanlar oy kullanabilecek.Elbette 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden sonra tutuklanan FETÖ mensubu kişilerin oy kullanıp kullanamayacağı merak ediliyor. 

16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak referandumda FETÖ üyelerinin oy kullanmalarının önünde herhangi bir engel gözükmüyor. Konu ile ilgili önümüzdeki günlerde YSK veya Adalet Bakanlığından bir açıklama yapılabilir. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.