YSK'dan sosyal medyadaki mühür iddialarına dair açıklama

16 Nisan'da yapılacak halkoylaması ile ilgili sosyal medyada dolaşan bazı asılsız haberlerle ilgili Yüksek Seçim Kurulu'ndan açıklama yapıldı.

YSK'dan sosyal medyadaki mühür iddialarına dair açıklama
11 Nisan 2017 Salı 19:33

Halkoylamasında tercih mührü nereye basılacak? Son günlerde sosyal medyada hızla yayılan asılsız haberler yüzünden vatandaşlar bu sorunun cevabını merak eder oldu. Kafa karıştırmaya sebep olan bu asılsız haberlere YSK'dan acıklama geldi. Yüksek Seçim Kurulu'ndan yapılan duyuru şu şekilde;

''Son günlerde özellikle sosyal medyada seçmenlerin Halkoylamasında "TERCİH" mührünü oy pusulasında "EVET" veya "HAYIR" yazılarının üzerine basmamaları gerektiği yoksa oyların geçersiz sayılacağı yönünde asılsız ve yanlış haberler dolaşmaktadır.

Birleşik oy pusulasında "EVET" için beyaz, "HAYIR" için kahverengi bölümler ayrılmıştır."TERCİH" mührünün bu bölümlerden sadece birine (yazının üstüne de denk gelse) basılması yeterlidir.

Kamuoyuna duyurulur.''

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.