CHP 35 ilde milletvekili çıkaramadı

CHP resmi olmayan sonuçlara göre milletvekili sayısını 2 artırarak 132\'den 134\'e çıkarırken 35 ilde ise milletvekili çıkaramadı.

CHP 35 ilde milletvekili çıkaramadı
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

CHP 35 ilde milletvekili çıkaramadı. CHP 7 Haziran seçimlerinde hiç vekil çıkaramadığı Ardahan, Niğde, Tunceli'den de birer milletvekili çıkardı.

Resmi olmayan sonuçlara göre CHP 7 Haziran'daki 132 olan koltuk sayısını 2 artırarak 134'e çıkardı. 

CHP'nin Ankara'daki milletvekili sayısında herhangi bir değişiklik olmadı. 7 Haziran'da Ankara'da 11 vekil çıkaran CHP 1 Kasım seçimlerinde de 11 vekil çıkardı.

İstanbul'da 28 milletvekili çıkaran CHP, 7 Haziran'da da İstanbul'da 28 vekil çıkarmıştı.

7 Haziran seçimlerinde İzmir'den 12 milletvekili çıkaran CHP bugün yapılan seçimlerde vekil sayısını 2 artırarak 14'e yükseltti.

Resmi olmayan sonuçlara göre 7 Haziran seçimlerinde hiç vekil çıkaramadığı Ardahan, Niğde, Tunceli'den de birer milletvekili çıkardı.

Resmi olmayan sonuçlara göre Türkiye'nin Duşanbe Büyükelçiği'nden istifa eden eski Musul Başkonsolosu Öztürk Yılmaz'da Meclis'e giriyor.

CHP Erzincan'da bir milletvekilini kaybetti.

7 Haziran seçimlerinde 3 milletvekili çıkardığı Denizli'den 1 koltuk kaybetti. Denizli'de 3 olan vekil sayısı 1 Kasım seçimlerinde 2'ye düştü.

7 Haziran seçimlerinde 4 milletvekili çıkardığı Aydın'dan 1 koltuk kaybetti. Aydın'da 4 olan vekil sayısı 1 Kasım seçimlerinde 3'e düştü.

7 Haziran seçimlerinde 2 milletvekili çıkardığı Ordu'dan 1 koltuk kaybetti. Ordu'da 2 olan vekil sayısı 1 Kasım seçimlerinde 1'e düştü.

7 Haziran seçimlerinde 3 milletvekili çıkardığıMersin'de ise vekil sayısını artırdı. Mersin'de 3 olan vekil sayısını 1 Kasım seçimlerinde 4'e yükseltti.

 

CHP Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, İzmir, Aydın ve Muğla'da seçim maratonunu birinci sırada tamamladı.

6 ilde birinci olan CHP 35 ilde milletvekili çıkaramadı.

 

CHP'nin milletvekili çıkaramadığı iller şöyle:

Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis,

Çankırı, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Erzurum,

Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kahramanmaraş, Karabük,

Karaman, Kars, Kastamonu, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kütahya,

Mardin, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Rize, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Van, Yozgat

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.