İngiltere'de Türk seçmenler sandığa akın etti

1 Kasım Pazar günü yapılacak olan genel seçimler için İngiltere'de oy kullanan vatandaşların sayısında büyük bir artış gerçekleşti.

İngiltere'de Türk seçmenler sandığa akın etti
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Kasım'ın ilk günü yapılacak olan genel seçimler için yurtdışında ikamet eden vatandaşlar oy kullanmaya başladılar. İngiltere'de oy kullanan vatandaşların sayısı bu seçimlerde bir rekora imza attı.

Londra Başkonsolosluğu'na kayıtlı seçmen sayısı toplamda 83 bin 738 olarak açıklandı. 7 Haziran'da yapılan seçimlerde kullanılan oy 28 bin 650'de kalmıştı. Bu yıl ise Olympia Konferans Merkezin'de kullanılan oy sayısı 32 bin 519'a çıkarak, rekor rakama ulaştı.

Bir diğer Birleşik Krallık ülkesi İskoçya'nın başkentinde ise kullanılan oy sayısı 50 bin olarak açıklandı.

Yurtdışında yaşayan ancak oy kullanmayan vatandaşlar, 1 Kasım günü saat 17.30'a kadar Türkiye'deki gümrük kapılarında oy kullanabilirler.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.