Ali Yalçın: 16 Nisan'da istiklal mührümüzü vuracağız

“Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” programında konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "16 Nisan’da, 1 milyon üyemizle, istikbalimiz ve yeni kazanımlar için istiklal mührümüzü ‘evet’e vuracağız." dedi.

Ali Yalçın: 16 Nisan'da istiklal mührümüzü vuracağız
13 Nisan 2017 Perşembe 11:40

Batman'da düzenlenen “Memur-Sen’e Davet, Tercih Evet” programına katılan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen’in darbenin püskürtülmesinde etkin rol oynayan Türkiye’nin en büyük emek örgütü olduğunu söyledi.

16 Nisan anayasa değişikliği referandum sürecinde etkin rol almasına ilişkin eleştirilere Ali Yalçın'dan cevap geldi. Yalçın, “Bu teşkilat, sahip olduğu entelektüel birikim gereği sorumluluk alıyor. 28 Şubat’ta sağımızdaki sendikanın başkanı ‘bu ülkede en büyük sivil toplum örgütü ordudur, sonra biziz’ dediğinde neden kimsenin sesi çıkmadı” diye soru yöneltti. 

Yoğun katılımcının olduğu programda ikinci salon açılarak sinevizyonlar kuruldu. Kalabalığa hitap eden Yalçın, şu açıklamalarda bulundu:

Kimin ağzıyla konuşuyor bunlar

Gezi’de KESK ve DİSK etkin rol aldı. Biz o zaman bu olaylar emperyal güçlerin bizim üzerimizde bir hegemonya kurma çabasıdır demiştik. O zaman gidip dönemin başbakan yardımcısından üçüncü köprü ve havaalanı yapılmasın demişlerdi. Kimin ağzıyla konuşuyor bunlar.

İstiklal mührümüzü ‘evet’e vuracağız

Geçmişimiz ve yakın dönemimiz millet iradesinin hiçe sayılmasının örnekleri ile doludur. Biz artık bunlar yaşanmasın ve tam demokrasi hayata geçsin istiyoruz. Onun için ‘evet’ diyor, onun için ‘evet’e destek veriyoruz. 16 Nisan’da, 1 milyon üyemizle, istikbalimiz ve yeni kazanımlar için istiklal mührümüzü ‘evet’e vuracağız.
Sevinç: Memur-Sen sendikacılıkta bir modeldir

Programda konuşan Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç, “Sizlerle birlikte adım adım ilerleyerek yeni hedefimize doğru gidiyoruz. Memur-Sen, 213 kazanım elde ederek kamu sendikacılığında zirve olmuş ve herkese örneklik teşkil etmiştir” dedi.

Programda bir selamlama konuşması yapan AK Parti Batman eski Milletvekili Ziver Özdemir, “16 Nisan’da yapılacak referandum sadece Türkiye’nin referandumu değil. İslam dünyasına bakıyorsunuz, gözler Türkiye’nin üzerinde. Buradan çıkacak güçlü bir ‘evet’i bekliyorlar, çünkü umutlarını buraya bağladılar. Avrupa’ya bakıyorsunuz, gözler yine Türkiye’nin üzerinde. Türlü desiselerle bu milletin iradesinin önüne geçmeye çalışıyorlar. Ama bu millet uyanmıştır ve geçmişinden ders alarak bugüne gelmiştir” ifadelerini kullandı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.