Ali Yalçın: Alın terinin ve gözyaşının rengi aynıdır

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Uluslararası Sendikacılık ve Sosyal Politika” çalıştayında konuştu. Emeğin dini ve ideolojisinin olmadığına vurgu yapan Yalçın, "Tüm dünya üzerinde ortak bir dili, emeğin dilini hâkim ve anlaşılabilir kılmak istiyoruz. Çünkü emek evrenseldir” dedi.

Ali Yalçın: Alın terinin ve gözyaşının rengi aynıdır
18 Mayıs 2017 Perşembe 12:58

“Uluslararası Sendikacılık ve Sosyal Politika” çalıştayı, Memur-Sen, SESRIC ve TODAİE tarafından düzenlendi. Çalıştaya Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TODAİE Genel Müdürü Onur Ender Arslan, Memur-Sen’e bağlı sendikaların yönetim kurulu üyeleri, 24 ülkeden 25 katılımcı ve uluslararası sendikaların yöneticileri katıldı. 

Ankara'da düzenlenen çalıştayda Genel Başkan Ali Yalçın, konuşma gerçekleştirdi. Yalçın konuşmasında “Emeğin dini ve ideolojisi olmaz diyoruz ve tüm dünya üzerinde ortak bir dili, emeğin dilini hâkim ve anlaşılabilir kılmak istiyoruz. Çünkü emek evrenseldir” ifadesinde bulundu. 

Genel Başkan Yalçın'ın çalıştayda yaptığı konuşması:

“Bu programları sürdürmek istiyoruz. Amacımız karşılıklı iyi niyet protokolü imzaladığımız sendikalarla iletişimimizi artırmak ve sendikal birikimlerimizi paylaşmaktır. Bu konuda nitelikli dostluklar geliştirmeyi, emek hareketini evrensel bir harekete dönüştürmek adına çok önemli görüyoruz. Bu buluşmanın da, daha önce yapılan buluşmaların da amacı birbirimizden daha fazla istifade edebilmektir. İyi ki buradasınız ve iyi ki bir aradayız, bir sertifika programını birlikte icra ediyoruz. Bu bizim için son derece kıymetlidir. Memur-Sen olarak, dünyadaki tüm emek hareketleriyle hiçbir mensubiyetine bakmaksızın dayanışmayı ve iletişimi önemli görüyoruz”

Alın terinin ve gözyaşının rengi aynıdır

“Biz Memur-Sen olarak, gücümüzün yettiği nispette bireysel sorumluluğumuzu yerine getirdik mi sorusunu kendimize çok soruyoruz ve tüm dünya üzerinde ortak bir dili, emeğin dilini hâkim ve anlaşılabilir kılmak istiyoruz”

Kelebek etkisi oluşturabiliriz

“Bizler emek hareketleri olarak tüm bu kanlı senaryolara karşı çıkmak için varız. Birlikte iletişim ağını oluşturarak bir kelebek etkisi oluşturabiliriz. İstişarelerimizi ve iletişimimizi artırırsak, o zaman başarılı olmuşuz demektir. Dünyadaki adaletsizlikler her geçen gün maalesef büyüyor. Dünyadaki üç kişinin elinde bulundurduğu servet, 43 ülkenin gelirinden fazladır. Burada bir adaletsizlik var. Oda ve kafa konforunu elde edenler, biliyoruz ki bu anlamda elindeki mevcut kaynakları işleme kapasitesine ulaşmamış ülkelerin zenginliklerini sömürerek bu noktaya geliyor. Emek kesimi olarak, alın terinin muhatapları olarak, ekmeğimizi helalinden, alnımızın teriyle kazanan kesimi olarak, hakkımızın peşine düşmezsek, halkımızı da savunamayız. Örgütlü yapılar olarak oluşturabileceğimiz kamuoyu bireysel gündemlerden daha güçlüdür. Dünyanın her bölgesindeki sorunları, bu sorun bizim diyerek benimsemeli ve çözmek için çaba sarf etmeliyiz.”

Çalıştayda konuşan TODAİE Genel Müdürü Onur Ender Arslan'da güzel bir dostluk ve kardeşlik programının ortaya çıktığını dile getirerek, “Eğitim sertifika programlarının çok başarılı geçtiğini belirtmek isterim. Bu program, coğrafyalarımızdaki iş birliğini artıracak önemli bir vesile olmuştur ve olmaya devam etmelidir” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.