Ali Yalçın: Çözüme kavuşturulması gereken pek çok sorun var

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) ile yapılan işbirliği sonucu düzenlenen “Uluslararası Eğitim Sendikacılığı Sertifika Programı”nda konuştu.

Ali Yalçın: Çözüme kavuşturulması gereken pek çok sorun var
06 Mart 2018 Salı 14:02

Eğitim-Bir-Sen ve Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) tarafından üçüncüsü düzenlenen “Uluslararası Eğitim Sendikacılığı Sertifika Programı” TODAİE’de dün başladı. Programa Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Afrika Sendikalar Birliği Örgütü (OATUU) Genel Sekreteri Arezki Mezhoud, Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Abdulkerim ve Genel Sekreter Yardımcısı Emmanuel Nzunda gibi önemli isimler katıldı. 

Programda konuşma yapan Genel Başkan Yalçın, özel ve güzel bir toplantı daha gerçekleştirdiklerini ifade ederek, ilk defa sendikal bir eğitim programını Arapça yaptıklarını söyledi.

Uluslararası eğitim sendikalarıyla iş birliğine ve tecrübe paylaşımına önem verdiklerini dile getiren Yalçın şu açıklamalarda bulundu;

“Bu tür eğitim programları, birbirimizi daha iyi anlamamıza, emeğin sorunlarına ortak çözümler geliştirmemize vesile olan ortamlardır. 

İş birliği ağı her geçen gün genişliyor

Gelir dağılımında adaletsizlik hat safhada, çözüme kavuşturulması gereken pek çok sorun var. Önemli bir kısmı ortak olan bu sorunlara kalıcı çözümler bulabilmemiz için güçlerimizi birleştirmemiz, birlikte hareket etmemiz gerekmektedir. Bu bağlamda çaba harcıyoruz.

Önceki eğitimlere katılanlardan yedi kişi şu anda burada yüksek lisans yapıyor

Bundan sonraki eğitimlerde, bu programlara katılan arkadaşlarımızın bilgi ve tecrübesinden de istifade etmeye çalışacağız. Çünkü sendikal alana ilişkin Sudan’ın, Mali’nin, Cezayir’in ve diğer Afrika ülkelerinin tecrübeleri bizim için son derece kıymetlidir. Ciltler dolusu kitaptan ziyade sizlerin anlatacağı bir anı bile daha vurucu olabilir. Eğitimimizin verimli geçmesini diliyorum.

“İnsan, Emek ve Küresel Rekabet” başlıklı uluslararası sempozyumu

Katılımcı sayısı şimdiden 80’i aştı. Bu sayının Mayıs’a kadar 250’yi bulacağını düşünüyoruz. Güzel bir kaynaşma zemini ve iyi bir bilgi ziyafeti olacak diye umuyorum.

Vicdan Konvoyu 8 Mart’ta Suriye sınırında olacak

8 Mart dolayısıyla dünyanın birçok yerinde kadınlar gününe ilişkin cümleler kurulacak. Fakat sizler de göreceksiniz Suriye’de tutuklu bulunan ve sayıları neredeyse 7 bini bulan kadına ilişkin çok fazla cümle kurulmayacak. Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Kadınlar Komisyonu ve Türkiye’deki diğer sivil toplum kuruluşlarından oluşan ‘Vicdan Konvoyu’, yarından itibaren İstanbul’dan başlayarak 8 Mart’ta Hatay sınırında olacak şekilde hareket edecek. 8 Mart günü ise, yaşananlara dikkat çekmek amacıyla yaklaşık 7 bin tane yazmayı Suriye sınırında tel örgülere asacaklar.

Zengin ülkelerin yoksul milletleri, zengin kaynakların fakir bekçileri olmayı kabul edemeyiz. Sendikal iş birliği, bu işin böyle gitmeyeceğini, gitmemesi gerektiğini haykırmak için önemli ve gereklidir."

TODAİE Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Ender Aslan, yapılan eğitimin önemine değinerek, “Bu eğitim gerçekten çok önemlidir. Biz çevre coğrafyamızda birbirimizi tanıyoruz. Özellikle dost ve kardeş ülkeler bu eğitimlerde hepsinin üzerinde bir yere sahiptir. Biz geleceğin tohumlarını burada atıyor, geleceğimizi inşa ediyoruz. Birbirlerini tanımayanlar birbirleri ile aynı yöne de baksalar bir süre sonra düşman olurlar. Dolayısıyla biz kitlelerin birbirini tanımasına yardımcı oluyoruz” dedi.

Afrika Sendikalar Birliği Örgütü (OATUU) Genel Sekreteri Arezki Mezhoud ise, eğitim programının açılışına katılmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Binlerce kilometre gelerek sizlere konuk olduk. Çünkü çalışanlar arasında barış, arkadaşlık ve kardeşliğe inanıyoruz. Ben de burada, bu eğitim programında buluştuğumuz için çok mutluyum. İnsanlık cehaletten bilimle kurtuldu. İçinde bulunduğumuz kötü şartlardan, uğradığımız zulümden bilim ve marifetle kurtulacağız. Sizi böyle güzel bir eğitim programını organize ettiğiniz için kutluyorum. Yaptığınız iş çok değerlidir.” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.