Eğitim Bir Sen: Çalışma hayatı yalnızca mesai saatlerine uymaktan ibaret değildir

Eğitim-Bir-Sen Ankara 5 Nolu Şube, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı’nın mesai saatleri ile ilgili yazılı bildirisine tepki gösterdi. Şube Başkanı Ayhan Okuyucu, "Çalışma hayatı yalnızca mesai saatlerine uymaktan ibaret değildir. Ön yargılı yaklaşımlardan vazgeçerek emrinde çalışanların halleri ile empati kurmadığı sürece ve güven ortamını oluşturmadığı müddetçe sağlıklı ve düzenli çalışma hayatından söz edemeyiz” dedi.

Eğitim Bir Sen: Çalışma hayatı yalnızca mesai saatlerine uymaktan ibaret değildir
25 Nisan 2017 Salı 11:37

Gazi Üniversitesi Rektörlüğü Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı, 19 Nisan Çarşamba günü personeline ‘Mesai Saatlerine Riayet’ konu başlığıyla daire çalışanlarının tamamına yazılı bildirim gönderdi. Eğitim-Bir-Sen Ankara 5 Nolu Şube'de mesai saatleri hakkındaki bildirime tepki gösterdi. 

Şube Başkanı Ayhan Okuyucu, bildirimin çalışma hayatını olumsuz etkileyeceğini ve  iş barışını ve huzurunu bozacak unsurlar içerdiğine vurgu yaptı. Bu bildirimin tüm çalışanları töhmet altında bıraktığını ifade eden Okuyucu, “İçerisinde bulunduğumuz ve kullanılmakta olan binaların tamamı mevcut çalışanlar tarafından bugünlere getirilmiştir. Çalışmayan memur yoktur, çalıştıramayan amir vardır. Çalışma hayatı yalnızca mesai saatlerine uymaktan ibaret değildir. Ön yargılı yaklaşımlardan vazgeçerek emrinde çalışanların halleri ile empati kurmadığı sürece ve güven ortamını oluşturmadığı müddetçe sağlıklı ve düzenli çalışma hayatından söz edemeyiz” diye konuştu.

Okuyucu açıklamasına şöyle devam etti:

“Yapı İşleri personeli mesai mefhumu olmadan işini özveri ile her tür hava koşulunda, her tür risk ve iş güçlüğüne karşı titizlikle gerçekleştirmektedir. Yapımı gerçekleşen inşaatın tesviye betonu mesai saatleri dahilinde atılması, mesai bitti diyerek beton mikserinin durdurulması söz konusu olabilir mi? Binaların kanalizasyon patlaması, elektrik kesintisi, su kesintisi, çatı akması gibi sorunları 17:30’dan sonra arızalanamaz gibi bir düşünce nasıl hasıl olabilir.

Her iş yeri, amiri kadar başarılıdır. Başarısızlığını, idarecilik tecrübesi olmamasını, kanunları ve mevzuatı bilmemesini, yaptırdığı işlerin altına imza atmaktan imtina etmesini, personel üzerine giderek, baskı kurarak örtbas etmeye çalışmaktadır. Kamu Etik Kurulu’na başvurumuz yapılmış olup, mahkemeye verme hakkımız saklı kalmak üzere, Gazi Üniversitesi bu ayıba son vermeli, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı derhal görevden alınmalıdır."

Resmi yazıda “Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı üniversitemizde en kötü, en işe yaramaz, en kabiliyetsiz ve en menfaatçi personelin bulunduğu birim olarak tanınmaktadır. Bu şekilde tanınıyor olmanın en büyük nedeni bu birimde çalışan personelin uzun yıllara dayalı kalitesiz, işe yaramayan ve gecikmeli iş yapması ya da hiç iş yapmamasıdır” ifadesine yer verilmişti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.