Eğitim-Bir-Sen, öğretmen atamalarına ilişkin açıklama yaptı

Eğitim-Bir-Sen Kayseri 1 No’lu Şube Başkanı Aydın Kalkan, MEB öğretmen atamalarına ilişkin açıklama yaptı. "Atamaların KPSS puanı ile yapılması memnuniyet verici"

Eğitim-Bir-Sen, öğretmen atamalarına ilişkin açıklama yaptı
21 Nisan 2018 Cumartesi 19:00

Eğitim-Bir-Sen Kayseri 1 No’lu Şube Başkanı Aydın Kalkan, "Atamaların KPSS puanı ile yapılması memnuniyet verici" dedi.

Başkan Kalkan, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın basına yansıyan açıklamalarının öğretmen adaylarını rahatlattığını ifade ederek, “Açıklamaya göre mülakata giren öğretmen adaylarının terör örgütleri ile ilişkisi olmayanlar KPSS puanlarıyla atamaları yapılacaktır. KPSS puanı herkesin kabullendiği bir atama sistemidir, her aday hak ettiği puanıyla yerleşmektedir” dedi.

Kalkan, mülakatların yanlış sonuçlar verdiğini, adalet duygusunu zedelediğini, gençleri umutsuzluğa sevk ettiğini dile getirerek, “Bakanlık bu tür uygulamalardan önce eğitimin paydaşlarıyla istişare yapsa, sisteme ve kurumlara yönelik ithamlar, güvensizlikler ortadan kalkar” şeklinde konuştu.


Etiketler; #eğitim-bir-sen
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.