İsmail Konçuk: "İhraç kriterleri değişmeli, göreve iadeler sağlanmalı"

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Konçuk, açığa almalarda 3 aylık sürenin dolduğunu hatırlatarak, göreve iadelerin yapılması gerektiğini ve soruşturmaların göreve devam ederken yürütülmesini söyledi.

İsmail Konçuk: "İhraç kriterleri değişmeli, göreve iadeler sağlanmalı"
19 Ekim 2016 Çarşamba 18:50

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Konçuk, kamuda açığa almalar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Konçuk, "Açığa almalarda süre 3 aydır, bu süre dolmuştur. Bu süre uzatılmadan göreve iadeler sağlanmalı, sürecek soruşturmalar görevde devam etmelidir. " açıklamasını yaptı. İsmail Konçuk, bazı kurumlarda göreve başlama emirleninin de gönderildiğini sözlerine ekledi. 

Açığa almalarda 3 aylık süre dolmuştur

Genel Başkan İsmail Konçuk, FETÖ soruşturmasında açığa alınanlar ile ilgili 3 aylık sürenin dolduğunu hatırlatarak, "Açığa almalarda süre 3 aydır, bu süre dolmuştur. Bu süre uzatılmadan göreve iadeler sağlanmalı, sürecek soruşturmalar görevde devam etmelidir. Bazı kurumlarda göreve başlama emri gönderildiği bilgileri gelmektedir. Bu sevindirici bir gelişmedir. Kamu çok yorulmuş, bıkkınlık oluşmuştur. " açıklamasında bulundu.

Kriterler değişmelidir

17-25 Aralık yerine 15 Temmuz 2016 tarihinin baz alınması gerektiğini ifade eden İsmail Konçuk, Başbakanlığın bu konuda tüm kurumları uyarması gerektiğini ifade etti. Konçuk, Başbakanlık bu konuda tüm kurumları uyarmalı ve uygulama birliğini sağlamalıdır. Kimsenin bir yere kaçacağı yoktur, tereddüt yaşanmamalıdır. İhraçlarda kriterler değiştirilmelidir. 17/25 tarihi yerine, 15 Temmuz esas alınmalı, darbeyi destekleyen gerçek teröristler tespit edilmelidir. 
Bu kriterler değişmeden kimsenin bu işin içinden çıkması, gönül huzuru duyması mümkün değildir. Gerçek suçluların cezalandırılmasına eyvallah.
Bu yaşadıklarımız, ihraçlar, açığa almalar siyasi bir tartışma, çekişme konusu haline getirilmeden çözülmeli, istismara izin verilmemelidir." dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.