Memur-Sen 5. Büyük Türkiye Buluşması Antalya'da başladı

Memur-Sen 5. Büyük Türkiye Buluşması, Antalya Starlight Otel’de başladı. Toplantıda konuşan Genel Başkan Ali Yalçın, 16 Nisan’da Eski İle Yeni Türkiye’yi Oylayacağız" dedi. 5. Türkiye Buluşması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla devam edecek.

Memur-Sen 5. Büyük Türkiye Buluşması Antalya'da başladı
25 Mart 2017 Cumartesi 11:50

Memur-Sen 5. Büyük Türkiye Buluşması Antalya’da başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşma yapacağı programın açılış konuşmasını Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, gerçekleştirdi. Antalya Starlight Otel’de başlayan programa, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın yanı sıra, Memur-Sen yönetim kurulu üyeleri, Memur-Sen Konfederasyonu’na bağlı sendikaların genel başkanları ile yönetim kurulu üyeleri, Memur-Sen İl Temsilcileri ve Memur-Sen'e bağlı sendikaların şube başkanları katıldı. Program, bugün saat 16:00'da Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla devam edecek.


Memur-Sen’in yola çıktığı günleri hatırlatarak konuşmasına başlayan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “En zor zamanları atlatarak yolumuza çıktık adımlarımızı sıraladık. 1’lerle başlayan yolculuğumuz, binlerle, on binlerle, yüzbinlerle devam eden destansı yürüyüşe dönüşerek, 1 milyona ulaşmasını sağlayan adanmışlığın kurucu lideri Mehmet Akif İnan’a selam olsun. İnan’ın başlattığı mücadeleye, terleriyle, emekleriyle, fedakârlıklarıyla katsı sunanlara, selam olsun” diye konuştu.

Memur-Sen Umut Kaynağıdır


Memur-Sen'in umut kaynağı olduğunu belirten Ali Yalçıni "Vesayet kurnazlarına, müesses nizam aymazlarına son yumruğun indirileceği tarih 16 Nisan’dır” diyen Yalçın, “Memur-Sen’lilerin zirvedeki Memur-Sen bayrağını daha da yükseğe taşıyacağı tarih 15 Mayıs’tır. 4.Dönem toplu sözleşmesinde yeni rekorlarımız için gereken istişare sürecini başlatmak, heyecanımızı ve kararlılığımızı haykırmaktır. Memur-Sen; üyeleri için onur, kamu çalışanları için umut kaynağıdır. Zalimlere karşı direnişin merkezi, mazlumlar için diriliş nefesidir. Bizler, istiklal ve istikbalimiz için, emek, ekmek, adalet için mücadele vermeyi seçtik" şeklinde konuştu.

Toplu Sözleşme Kazanımlarımızın Bekçisi, Yeni Kazanımların Takipçisiyiz


Mayıs’ta önemli bir sürece gireceklerini söyleyen Yalçın, bir önceki dönem imzalanan toplu sözleşme kazanımlarının da bekçisi olduklarını vurguladı. Yalçın, “KİT personelinin yıllık izinleri konusunda Kamu Denetçiliği Kurumuna iki başvuru yaptık: KİT’lerde ücret gruplarının 5’ten 3’e düşürülmesi ve haksız yere yok sayılan 4/C’li personelin ek ödeme mağduriyetini gündeme getirerek çözümünü istedik” şeklinde konuştu.


4. Dönem Toplu Sözleşmesine hazırlandıklarını anlatan Yalçın, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Ek ödemeden ek göstergeye; kadroya geçişten kadro derecelerine; maaş zam oranından ilave artış kalemlerine; sosyal haklardan özlük haklarına kapsayıcı tekliflerle masada olacağız. Emeğimizin doğrudan karşılığını ve Türkiye’nin büyümesinden payımızı istiyoruz. 4.Dönem Toplu Sözleşmesi, Türkiye’nin vesayetten kurtuluşuna ilişkin ilk kapsamlı kutlama olarak kayda geçmeli. Kamu görevlileri gelir vergisiyle, doğrudan ve dolaylı vergilerle vergi mağduru yapılıyor.”

16 Nisan’da Eski İle Yeni Türkiye’yi Oylayacağız!


16 Nisan'da Türkiye'nin geleceğinin inşası için sandıpa gidileceğini hatırlatan Ali Yalçın, “Erbakan, Özal, Menderes, Muhsin Başkanı ortadan kaldırdılar.. Kapatma davası, 7 Şubat kumpası, 367 şarlatanlığı, 17-25 Aralık kalkışması, 6-8 Ekim vahşeti, Gezi ayaklanması. Kestane pazarında yetiştirip ihtiyaç duyduklarında ihanet pazarında değerlendirdikleri müptezeli sahaya sürdüler. Derken 15 Temmuz darbe ve işgal girişimi. Niçin Evet dediğimiz, neden güçlü bir ‘Tercih Evet’ kampanyası düzenlediğimizin arka planında bunlar var. Biz, artık istikrarı tesadüflere bırakan değil Anayasal düzeyde teminat altına alan bir Hükümet sistemi istiyoruz. Biz, darbelerle, ekmeğimizin çalınmasını, muhtıralarla, MGK kararlarıyla emeğimizin gasp edilmesini istemiyoruz. Demokrasi dışı araçlarla, millet iradesi dışındaki mekanizmalarla istikrarın yok edilmesini, güvenin heba edilmesini, ekonominin çökertilmesini, kamu maliyesi kaynaklarına çökülmesini kesin ve kalıcı olarak tarihimizden, geleceğimizden çıkarmak istiyoruz" dedi.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.