Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır: "Doğu Guta halkı yardım bekliyor" dedi

Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır: "Doğu Guta halkı kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor" dedi.

Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır: "Doğu Guta halkı yardım bekliyor" dedi
24 Şubat 2018 Cumartesi 12:20

Doğu Guta’daki Katliamları Protesto etmek amacıyla Özgür Der tarafından Ankara  Hacı Bayram Veli camii önünde Cuma namazından sonra gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Memur-Sen Ankara İl Başkanı Mustafa Kır: Doğu Guta halkı ya kendilerine uzanacak yardım eli  belemektedir.

Suriye'nin Başkenti Şam'ın 10 Km doğusunda yer alan,  yarısı çocuk olmak üzere  400 binden fazla sivilin yaşadığı DOĞU GUTA, Esed güçlerinin havan topları, kimyasal silah,varil, vakum, misket gibi sığınak delici bombalar atarak  sivil yerleşim yerlerinin özellikle yetimhanelerin, hastanelerin, fırınların, okulların hedef alınması yüzünden son bir haftada 300 den fazla sivil insan, kadın ve çocukların  öldürülmesi  ile dünya gündemine oturmuştur.

5 yıldan beri abluka altında alınan DOĞU GUTA'ya bir yıldan beri de temel gıda ve ihtiyaç maddelerinin  girişi  engellenmek suretiyle  GUTA halkı  ölüme terk edilmişken, şimdi de sivil halkın, bebeklerin ve çocukların ölümlerini hızlandırmak için  Esed askerleri tarafından tepelerine bomba yağdırılmaktadır.

Esed katliamına Esed'in paydaşı ve yandaşı İran ve Rusya Sessiz kalmaktadır. 

4-5 Mayıs 2017 günlerinde Türkiye,Rusya ve İran arasında Astana'da yapılan görüşmelerde DOĞU GUTA gerginliği azaltma  bölgesi ilan edildiği, Rusya ve İran'ın  Esed'e kefil oldukları  halde Astana buluşmasının  paydaşı ve Esed'in yandaşı olan Rusya ve İran katliamlara sessiz, BM Güvenlik Konseyi, UNESCO  gibi uluslararası örgütler de  hissiz kalmaktadır.

Suriye'de uluslararası savaş hukuku yok sayılmakta, bütün insanlık Doğu Guta'da uygulanan katliam ve soykırım karşısında  sessiz ve hissiz kalmaktadır. ESED zulmü karşısında kör ve sağır kalmak zulmü onaylamak ve zulme ortak olmak demektir.  Biz Ankara Sivil Toplum Kuruluşları olarak insanlık ölmesin çocuklar öldürülmesin diyerek; vicdanları harekete geçirmek Rusya ve Suriye'yi Esed katliamına engel olmaları konusunda uyarmak istiyoruz.     

Cami cemaatinin de katılımıyla oluşan büyük kalabalığa hitaben kısa bir konuşma yapan Memur Sen Ankara Şub. Başkanı Mustafa Kar “ Esed Rejimi  2011 yılından  bu yana Suriye'de yaşanan dram yüzünden  Beşyüz binin üzerinde insan katledilmiş,, milyonlarca İnsan göç etmek zorunda bırakılmış, Şehirler, köyler, kasabalar harabeye çevrilmiş, koca bir ülke tarihiyle kültürüyle hak ile yeksan edilmiştir.

İslam coğrafyasının kan deryasına dönüşmesi,şer güçler tarafından işgal edilmesi düşmanlarımızın gücünden değil, Müslümanların İslam kardeşliğinden uzaklaşmaları,gerçek dostlarını düşman düşmanlarını dost edinmeleri yüzündendir. 

Kurtuluş İslam'da ve İslam kardeşliğindedir. İslam coğrafyasında yaşanan yokluğun, kıtlığın, zulmün ,işgalin pençesinden kurtulmak huzura refaha ermek istiyorsak, artık aslımıza dönmek ümmet olma bilinciyle bir birimize kenetlenmek,birbirimizin derdiyle dertlenmek acı ve kederlerini paylaşmak zorundayız.

Esed çocukları bebekleri öldürmekte Firavunu geride bırakmıştır.

Bizim inancımıza göre  Zulmü kim işlerse işlesin zalim, zulme kim uğrarsa uğrasın mazlumdur. Bu gün Suriye'de Esed tarafından Firavun politikası izlenmektedir. Firavun'un saltanatını korumak için doğan erkek çocukları katlettirdiği gibi, Esed de saltanatını korumak için kendine muhalif olanların çocuklarını, kadınlarını sivil halkı acımasızca katlederek Firavunu bile geride bırakmaktadır.

Oysaki bizim inancımızda savaşın bile bir ahlakı vardır.Yaşlılara, silahsızlara, kadınlara, çocuklara, ekili arazilere ve  hayvanlara zarar vermek yoktur. Bizim bu zulmü bu katliamı durdurma sorumluluğumuz vardır. İnanan insanlar olarak kötülükleri imkanımız varsa elimizle, elimizle gücümüz yetmez ise dilimizle, buna da imkanımız yoksa kalbimizle buğuz etme yükümlülüğümüz vardır. 

Ölüm makinesi gibi çalışan Esedin zulmüne Fırsat verilmesin.

Biz bunun için buradayız. İnsanlığı bu katliama dur demeye çağırıyoruz.katliam dursun insanlar ölmesin,ölüm makinesi gibi çalışan zalimlerin zulmüne fırsat verilmesin demek için buradayız. İmanlarını harekete geçiremeyenleri vicdanlarını harekete geçirmeye çağırmak için buradayız. Bütün inanan insanları kardeş olmaya,zalimler karşısında bir olmaya çağırıyoruz.şu anda  Doğu Guta halkı ya kendilerine uzanacak yardım elini,ya da tepelerine her an düşecek bir bomba ile  ölümü belemektedir. Sadece Müslüman olarak değil,bir insan olarak onlara yardım elimizi uzatalım.Zaimlere karşı sesssiz ve hissiz kalarak zulme ortak olmayalım.Dedi.

Mustafa KIR Memur-Sen Ankara İl Başkanı

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.