Metin Memiş: Döner Sermaye Yönetmeliği Mutlaka Değişmeli

Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, İstanbul 2 No’lu Şubemizin İl Divan Toplantısındaki konuşmasında "Maalesef adaletsiz döner sermaye uygulaması yüzünden şu anda sağlık çalışanları arasında iş motivasyonu bozulmuş durumda" dedi.

Metin Memiş: Döner Sermaye Yönetmeliği Mutlaka Değişmeli
05 Mart 2018 Pazartesi 15:05

Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Genel Başkan Yardımcıları Kemal Çırak, Himmet Bayar ve Mustafa Örnek’le birlikte İstanbul 2 No’lu Şubemizin İl Divan Toplantısına katıldı. 

Ayrıca toplantıya İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Adana Şube Başkanı Recep Kurum, Afyonkarahisar Şube Başkanı Abdulkadir Hız, Ağrı Şube Başkanı Fevzi Mağal, Ankara Bakanlık Şube Başkanı Tahir Eren, Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Şenol Şahin, Ankara ASPB Şube Başkanı İbrahim Şahin, Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, Balıkesir Şube Başkanı Ömer Seyfettin Çelebi, Çanakkale Şube Başkanı Suat Özen, Bolu Şube Başkanı Sami Yılmaz, Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, Düzce Şube Başkanı Ayhan Büyükbingöl, Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet, Samsun Şube Başkanı İlhan Öksüz, Giresun Şube Başkanı Kerim Süral, Ordu Şube Başkanı Bilal İnanlı, İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, Kocaeli Şube Başkanı Erdal Yıldırım, Sakarya Şube Başkanı Abdullah Sönmez, İstanbul 1 No’lu Şube Başkanı Durali Baki, İstanbul Üniversiteler Şube Başkanı İsmail Çor, Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Ali Arayıcı, Konya Şube Başkanı Zeynel Abidin Uysal, Yalova Şube Başkanı İbrahim Oktay ve çok sayıda sağlık çalışanı ile sektör temsilcisi de katıldı.

Metin Memiş, toplantıda yaptığı konuşmada döner sermaye sisteminin adaletsiz olduğuna dikkat çekerken bu konuda gerçekleştirilen çalışmaları anlattı. Döner sermaye konusunda gerçekleştirilen çalışmaları Sağlık Bakanlığı ile paylaştıklarını söyleyen Metin Memiş, “Döner sermayeyi öteden beri ifade ediyoruz. Sonuçta sağlıkta bir dönüşüm gerçekleşti. Dönüşümde memnuniyet 39’lardan 76’lara çıktı. Ama maalesef buna oranla şiddet olayları arttı. Maalesef adaletsiz döner sermaye uygulaması yüzünden şu anda sağlık çalışanları arasında iş motivasyonu bozulmuş durumda” dedi.  Döner sermeye yönetmeliğinin mutlaka değişmesi gerektiğini söyleyen Memiş, gerçekleştirdiğimiz çalışmaları ilgili bakanlıklarla paylaştığımızı söyledi. “Döner sermaye daha adil bir şekilde dağıtılmalı” diyen Memiş, “Bakanlıkta atama süreçleri bitti inşallah yeni dönemde bakanlıkla masaya oturarak bu var olan adaletsiz sistemin daha adil hale dönüşmesini sağlamış olacağız” dedi.

Gündemin en önemli konusu olan Zeytin Dalı Harekâtı’na Sağlık Sen tarafından verilen desteğin önemine vurgu yapan Metin Memiş, “911 kilometre sınırı olan bir bölgede terör unsurlarının yapılanma oluşturup ülkemiz üzerine saldırıların önüne geçmek adına terörle mücadele süreci. Bu anlamda biz Sağlık-Sen, Memur Sen Ailesi olarak sonuna kadar bu sürecin arkasındayız” diye konuştu. 

Türk askerilerinin çok sayıda başarısının yanı sıra Sağlık çalışanlarının da bölgede büyük bir azimle görev yaptığını söyleyen Metin Memiş, vatanını seven sağlık çalışanlarının her zaman devletinin ve milletinin yanında yer aldığını söyledi. Kahraman Türk Askerinin verdiği mücadeleye değinen Memiş, sınırımızın gerisinde ve ülkemizde terörün ve teröristin zerresi kalmayana kadar devletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin azimle ve kararlılıkla süreci yönettiğini dile getirdi. 

İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Cesur Öztürk'da toplantıda yaptığı konuşmada  İstanbul’da sağlık alanında yaşanan gelişmelere değindi. İstanbul’un nüfus yoğunluğunun her geçen gün arttığını ifade eden Cesur Öztürk, bu nedenle hastanelerdeki yoğunluğunda en üst seviyede olduğunu ve sağlık çalışanlarının yoğun iş yüküne maruz kaldığını belirtti. Zaman zaman sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarıyla bir araya geldiklerini söyleyen Öztürk, sorunların çözümü için Sağlık-Sen olarak mücadele verdiğimizi belirtti. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.