Milli Eğitim Bakanına Mektup

Milli Eğitim Bakanına Mektup
23 Temmuz 2018 Pazartesi 19:20

Milli Eğitim Bakanına Mektup

Saygıdeğer Bakanımız,

Öncelikle Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk Milli Eğitim Bakanı olarak atanmanızı, öğretmen ve eğitim camiası olarak büyük mutlulukla karşıladığımızı bildirir Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği (Y&ARGEDER) olarak yapacağınız işlerde size destek olmak üzere elimizden gelenin daha iyisini yapmak üzere göreve her zaman hazır olduğumuzu bildiririz. 

Kuru toprağın Nil ve Fırat'a susadığı gibi eğitim camiamız da sizin gibi işin mutfağında yetişmiş, hemen hemen her kademede çalışmış ve başarılar elde ederek camiamızın gönlünde taht kurmuş birini dört gözle bekliyordu. Sizin gelmeniz hatta ve hatta adınızın geçmesi bile camiamızı umutlandırmış ve olumlu bir sürece odaklamıştır. Kuru bir toprağın ab-ı hayat ile yeşermesi gibi buruk yüreklerimiz sevince gark olmuştur. 

Sayın bakanımız, bizler bu ülkeye bütün varlığıyla hizmet etmek ve ülkemizin çocuklarını en iyi şekilde nasıl yetiştiririz diye düşünerek, hamiyet duygusuyla bir araya gelmiş her ilde ar-ge ekipleri oluşturmuş eğitimcileriz. Bakan olduğunuzu öğrendiğimizde hepimizde oluşan heyecan ve enerji bize hitaben yazmış olduğunuz mektupla daha da artmıştır. Bize verdiğiniz değere karşılık camiamız size minnettar olacaktır. Umut ettiniz, umut verdiniz hepimize. 

Sayın bakanımız, Türkiye’nin gözü üzerinizde. Bütün veliler, öğrenciler, öğretmenler, personel ve idareciler ile yaklaşık olarak 30 milyon, dolaylı olarak tüm Türkiye size odaklanmış durumda.  Herkes sayın bakanımız ne yapacak diye bekliyor. Hatta öyle bir şey yapsın ki eylülde okullar açıldığında her şey düzelsin, hiçbir sorunla karşılaşmayalım diye bir beklenti oluşmuş durumda. Maalesef hiç kimse “ben ne yapabilirim ya da biz ne yapabiliriz” demiyor. Sizin ne yapacağınızı ve işleri nasıl yoluna koyacağınızı bekliyor. 

Sayın bakanımız, sizin liyakatinizden, adaletinizden ve vizyoner kişiliğinizden zerre kadar şüphemiz yoktur. Sizin atacağınız her adımın destekçisi, her kararınızın da arkasında olacağız. Bize düşen görevi 81 ildeki ekiplerimizle mesai saatleri dinlemeksizin yapacağız. 

Sayın bakanımız, biz Y&ARGEDER olarak “bakanımız ne yapacak” diye bekleyenler değiliz. “Biz ne yapabiliriz” diyenleriz. Biz bu ülke için ne yapabiliriz diye yola çıktık ve aynı şekilde eğitim için “Biz ne yapabiliriz” diye her gün düşünüyor ve üretiyoruz. Bu mektubu da size destek olmak için yazıyoruz. Amacımız pastadan pay koparmak ya da şahsi fayda edinmek değildir. Sadece çok zor olan görevinizde, size ve ülkemize nasıl faydalı olacağımızı düşünürken aldığımız nazik mektubunuza cevap vererek mukabele etmek istedik. Öğretmenleriniz yanınızda ve destekleri daima sizinle olacak bilin istedik. 

Saygılarımızla. 

Y&ARGEDER (Yenilikçi, Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nergiz kılıç - 5 yıl önce
Sayın bakanım liseye geçiş oğlum imam hatip lisesi çıkdı oraya gitmek istrmiyor oğlum bunalıma girdi kayseri melikgazi kürşat temizyürek anadolu lisesi istiyor nakil çıkmıyor oğlumun pskolojisi bozulaçak diye korkuyorum sürekli düşünüyor imam hatife gitmek istemiyor bunu okulda yetgillerle konuşmak istiyorum.konuşmak istemiyorlar bizim elimizde deyil bukadar. Bunalıma girdi bana yardımcı olursanız sevinirim kendi bölgemdeki okulu tercih ediyorum okulal trafayla gidiyor insanlar nasıl gönderiyor bilen yok tek maşla asgeri üçret nasıl olacak bilmiyorum oğlum imam hatifi istese hadi dicem ama istemiyor ben okullu yarıda bırakırım diyor oğlumun anadolu lisesini istiyor yardımcı olursanız sevinirim ben anne olarak çok üzülüyorum keşke anadolu lisesi olsa buna bir çere gettirin kendi bölgendeki okulla gidemiyorsun nakilde çıkmıyo ne yapmamız lazım bilmiyoruz en güzel varlıklarımız çocuklarımız sitrese ğirmesinlet hep mutlu olsunlar istediği okullarda okusunlat gelecekleri karamasın bu konuda vellere. Yardımcı olursanız seviniriz sayın bakkanım
Avatar
Türk Dili edebiyat - 5 yıl önce
Sayın bakanım bu bölümde yığılma çok oldu Türk Dili edebiyata hiçmi ihtiyaçyok haksızlık değilim 450 kontenjan veriyorsunuz 2019 mart seçimden önce ek atama var diye duyduk ek atamada edebiyata umarım kontenjanı çok verirsiniz en az 1500 kontenjan bizim yüzümüzde güldürün artık bakanım yıllardır 80 küsür puanla atanma bekliyoruz saygılar bakanım size güveniyoruz
Avatar
Sabit karaca - 5 yıl önce
Sayın bakanım.kizim iki yıldır öğretmen ataması icin hazırlandı.ancak her sene 4o 50 bin atama yapılırken bu sene hem 20 bin atama yapıldı hemde iki yılın ataması birarada yapıldı.bu iki husustan dolayı kizim mağdur oldu.bu iki hususun dikkate alınarak kamu vicdanındaki mağduriyetin giderilmesini bekliyoruz.
Avatar
Ilkgül memiş - 5 yıl önce
Sayın bakanım öncelikle yenilikçi ve kararlı adımlarla eğitime şekil ve düzen verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Kızım 11.sınıf öğrencisi seneye ünüversite sınavı için hazırlanacak malum dershaneler ve özel okullar kapatılıyo ama kolej yada anadolu lisesi olarak tekrar açılıyo yani değişen hiçbirinin şey yok sadece meblalar 10 bin 12 bin civarındaydı şimdi ise 25 tl 35 tl oldu aradaki uçurumu siz düşünün asgari ücretle çalışan malesef ki gönderemiyecek fakir yine fakir zengin yine zengin olan malesef bizim çocuklarımıza oldu devlet okullarının yetersiz olduğunu siz bakanım daha iyi biliyorsunuz.Bi eğitimci olarak bize en güzel doğru yolu göstereceğinizi umuyor mesajıma değerli partimden en kısa zamanda cevap verilmesini umuyorum sayın bakanım.
Avatar
Muhammed emre albayrak - 5 yıl önce
Sayın bakanım bizim inkilap öğretmeni derse geç geldik diye ders içi performans notumuzu 10 girdi yardım etmenizi arz ederim.e posta :muhammedemre098@gmail.com