Muammer Karaman: Şiddeti önleyenleri karalamak sendikacıya yakışır mı?

Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 No’lu Şube Başkanı Muammer Karaman, Eskişehir’de bir velinin okul personeline karşı uyguladığı fiili şiddet ve sonrasında yaşananlarla ilgili Türk Eğitim-Sen'in sergilediği tutum konusunda eleştirerek bir basın açıklaması yaptı.

Muammer Karaman: Şiddeti önleyenleri karalamak sendikacıya yakışır mı?
21 Kasım 2016 Pazartesi 16:24

Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 No’lu Şube Başkanı Muammer Karaman, Eskişehir’de bir velinin okul personeline karşı uyguladığı fiili şiddet ve sonrasında yaşananlarla ilgili Türk Eğitim-Sen'in sergilediği tutum konusunda eleştirerek bir basın açıklaması yaptı. Söz konusu açıklama şu şekilde;

''Eskişehir merkez Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Necip Fazıl Ortaokulu’nda bir öğrenci velisi çocuğunun problemi ile ilgili olarak okula geliyor ancak yaşanan iletişimsizlik problemi büyütüyor, olay karakola taşınıyor.Veli yaşanan durumu olağan karşılayamayarak tekrar okul önüne gelip karakolda kendinden şikayetçi olan  okul personeline karşı fiili saldırıda bulunup darp ediyor. Eğitim hizmet kolundaki tüm sendikalarda eğitim çalışanlarına karşı girişilen şiddet eylemine karşı güç birliği yaparak okula destek ziyaretinde bulunuyorlar.Ziyaret sırasında ortak basın açıklaması yapma kararı alıyorlar Türk Eğitim Sen şube yöneticileri açıklamaya kazma sapları ile geleceklerini söylüyor.Eğitim Bir Sen bu tavrın eğitimciye yakışmayacağını kazma sapları ile bir açıklamanın yanında olamayacağını çok isterlerse kendi başlarına böyle bir açıklamayı yapabileceklerini söylüyor
 

Bu görüşmelerde olayların devam edeceğine dair duyulan kaygılar dile getirilince Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Muammer Karaman velinin memleketinden olanların kurduğu Eskişehir’de faaliyet gösteren hemşehri derneği başkanını arayarak yaşanan olayı anlatıp olayın devamının gelmemesi adına devreye girmesini istiyor.Dernek başkanı devreye giriyor veli yaptıklarından pişman oluyor.Dernek başkanı veliyi kendisinden devreye girmesini isteyen sendika başkanına gönderip özrünü paylaşmasını istiyor.Veli sendikaya geliyor yaşadıklarını ve pişmanlığını anlatıyor.Sendika başkanı da bu olumlu davranıştan duyduğu memnuniyet ve hafta sonunda yapılan destekleme kurslarında bir saldırı olur mu korkusu yaşayan okul personelinin duyduğu kaygıyı gidermek duygu ve düşüncesi ile veli ile çekilmiş bir fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşıyor.

Biz olayın bu kısmına neden karşı olunur,gerginlik ve kavgayı önlemek neden Türk Eğitim Sen yöneticilerini neden rahatsız eder anlamadık. Kavga edenleri ayırmak küsleri barıştırmak Anadolu insanının kültür ve geleneği değil midir? Kavga edenleri kızıştırmak yeni gerginlikler oluşturacak söylemler Türk kültürünün mü yoksa batılıların geleneğimidir? Eğitim Bir Sen şube başkanının ikazı olmasaydı kazma sapları ile yapacağınız basın açıklaması ile koruculara bize doğrulttuğunuz keleşleri size çevirmesini çok iyi biliriz diyen HDP’li vekilden ne farkınız kalırdı.

Velinin eğitim çalışanlarından özür dilemesi niçin rahatsız ediyor.Bu özre rağmen yaşananların hukuk nezdinde takibi  yapılabilir. Darp edilen okul personeli şikayetinden vazgeçse bile süreç kamu davasına dönüşerek devam edecektir. Bunlar bilinmesine rağmen sendika genel başkanı da dahil tüm sendikanın örgütlü biçimde bu olayı mecrasından koparıp Eğitim Bir Sen’i yıpratmaya çalışması çok ilginç.Hele özür dilemek için okula gelen  veli ile görüştüğü için okul müdürüne ağır hakaretlerde bulunmak nasıl bir ruh hali ile mümkün olabilir. Eğitim çalışanlarının takdir ettiği yerel basında haber konusu edilip övüldüğü görülen bir davranışı karalamak yerine daha iyisini söylemek yapılana sahip çıkmak gerekir sivil toplum hareketinin öncüsü sendikacılardan bu beklenir.

Eğitim Bir Sen Şube başkanı insiyatif alarak daha ağır sonuçlar doğuracak,etnik köken tartışmalarını tetikleyecek bir gerginliği bitirmiştir. Anlaşılıyor ki takdir gören bu hareketin puan toplayacağını düşünen Türk Eğitim Sen’liler  karalama kampanyası ile bu puanları engellemek istiyorlar. Ancak unutmamalılar ki  halkın takdiri olumlu işler yaparak kazanılır.Halkın takdir ettiği işlere muhalefet ederseniz kazandığınız puanlarda silinir.

Muammer Karaman 
Eğitim-Bir-Sen Eskişehir 1 No’lu Şube Başkanı''

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.