Sendikaların görevleri nelerdir?

Çalışanların haklarını savunan sendikaların görevleri nelerdir? Türkiye'de sendika nedir sorusunu soran yüzbinlerce insan var. Sendikaların işleyişleri ve görevlerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Sendikaların görevleri nelerdir?
15 Şubat 2017 Çarşamba 13:55

Sendikalar sanayi devrimi sonrasında ortaya çıkan, çalışanların haklarını işveren ve devlete karşı gözetip koruyan bir kuruluştur. Sanayi devriminden sonra baş gösteren emekçilerle işveren arasındaki güç dengesizliğini ortadan kaldırmak için oluşturulmuştur. Sendika emekçinin çıkar ve haklarını korumak ve geliştirmeyi amaçlamak için oluşturulmuştur.
 
Bu hakları gözetip korumak için başka örgütlerde oluşturulmuştur. ( Meclisler konseyler siyasi örgütlenmeler gibi ) Ama en kalıcı ve rağbet gören kuruluş sendikalar olmuştur. Sendikalar üretim alanında işveren emekçi haklarında büyük pay sahibi olduğu için ekonomik bir örgüttür.
 
 Sendikanın Görevleri Nelerdir?
 
 1 - Sendikalar çalışanların sosyal, kültürel ve mesleki hak ve çıkarlarını her yerde gözetip korumayı ve geliştirmeyi amaç edinir.

 2 - Kamu hizmetlerinin daha verimli ve vatandaşa daha düzenli şekilde uygulanması için gerekli araştırmalar yapar, araştırma ve gözlemlere dayalı raporlar hazırlar ve raporları gerekli makam ve kurumlara sunarak eksiklikleri veya önerilerini bildirir.

 3 - Sendikalar üye işçilerinin adına haklarını savunmak ve geliştirmek için toplu olarak görüşme ve toplantılara katılma, toplantılarda işçiler adına görüş ve hak talep etme ve karar alma yetkilerine sahiptir. Bu yetki ile hak ve çıkarları daha verimli, hızlı ve düzenli şekilde savunur.

 4 - Sendikalar üyelerinin ve üyelerin ailelerinin faydalanmaları amacıyla spor salonları, kütüphaneler, dinlenme tesisleri, eğitim tesisleri ve sağlık tesisleri kurar.

 5 - Sendikalar yardımlaşma sandıkları ve fonları kurar ve bu fon ve sandıkları yönetir.

 6 - Kurulan sandık ve yardım fonunu gerekli zamanlarda kullanma hakkına ​​​​sahiptir.

     Sendika ve konfederasyonların görevleri bir yasa olarak düzenlenmiş ve uygulanmaktadır. 

 Bu görevler kamu ve özel sektör için hemen hemen birbirine yakın ya da aynıdır. Bu görevlerin ve sendika haklarının düzenlendiği kanuna buradan ulaşabilirsiniz.

4688 Sayılı Kanunu Okumak için TIKLAYINIZ


Etiketler; #sendika
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ENGELLİ diye İş VERcEK Kimse Yok Engellinin en büyük sorunlarından biri işsizlik . Kimse engellilere iş vermiyor, kimileri 'biz sigortanı öderiz, sen işe gelme' kimileri de cezam neyse öderim,engelli çalıştırmam diyor.590prim 800 kredi ye - 4 yıl önce
ENGELLİ diye İş VERcEK Kimse Yok

Engellinin en büyük
sorunlarından biri işsizlik .
Kimse engellilere iş vermiyor,
kimileri 'biz sigortanı öderiz,
sen işe gelme' kimileri de
cezam neyse öderim,engelli
çalıştırmam diyor.590prim

800 kredi ye

85 dask


İş / Deneyimsiz yasak sefıılk., İş VERILSeyDI böyle karşılamazdım
İŞKUR 17senedır bana İş VERcEK Kimse Yokvatan için şehadet , vergi,
16 nisan referanduma destek vermeye ragmen
işsizlikTEn zaten sefıılk., persan basksa bırsey yok
ben yasaklar hıcırsey yakısamadm hep ıtıldım hayvanım mültecıberbat gariban


BUGÜN SAAT18:30 CİVARINDA 34 DZ 2159

SİVİl POLİS ARABESK OSMAN ŞİMSEK TEHDIT ETTİ ORHANLI KAROKLOLDAKI
İŞKUR kayıtlarına göre açık işsizlik sayısının 100 bin OLDUGUNU BILIYOR

BENİM ENGELLİ diye İş YAPTIRMAMKTADIR


810LİRA KÜMES VE İSTEGE BAGLI 950 LİRA

VE SAGLIK HİZMETLERİ MASRAFLAR NASIL KARSILANACAK
KENDİSI BILGİSİ VAR BILEREK İSTEYEEK SUÇ İSLEMEKTEDİR

o arakanlı ,filitınli ,afganlıya yardım etmemişti

hıcırsey y