Türk Eğitim Sen öğretmene serbest kıyafet uygulamasının yanında mı karşısında mı?

Birkaç yıldır devam eden öğretmene serbest kıyafet eylemi Türkiye'nin dört bir yanında görev yapan öğretmenler tarafından destek görüyor. Peki sendikalar bu işin neresinde? Daha evvel serbest kıyafet eylemini desteklediğini açıklayan ve bu yönde karar alan Türk Eğitim Sen'in Afyon'da bir okula verdiği dilekçe neyi gösteriyor?

Türk Eğitim Sen öğretmene serbest kıyafet uygulamasının yanında mı karşısında mı?
04 Mart 2016 Cuma 18:26

MEB'e bağlı okullarda birkaç yıldır devam eden serbest kıyafet uygulaması aynı kararlılıkla devam ediyor. Öğretmenlerin çalışma şartlarını son derece rahatlatan bu uygulama Türkiye'nin dört bir yanında görev yapan öğretmenlerden tam not alıyor. Öğretmenler 1982 Anayasası'nın memurlara dayattığı Kılık Kıyafet Yönetmeliği değişene kadar okula serbest kıyafetle, uzun saç ve sakalla geleceklerini belirtiyor. 

Tüm sendikaların öğretmenlerin serbest kıyafetle okula gitmesini destekleyen kararlar almış olmalarına rağmen Türk Eğitim Sen Afyonkarahisar Şubesi İbrahim Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğüne bir dilekçe yazarak okuldaki müdür yardımcılarının Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ne uymadığı bu sebeple okul idaresi tarafından bu müdür yardımcıları için yasal işlem yapılıp yapılmadığını öğrenmek için bir dilekçe yazmıştır. 

Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Milli Eğitim Bakanı ve Bakanlık Müsteşarı ve dilekçeyi yazan sendikanın yöneticileri dahi öğretmenin sivil kıyafetle okula gelmesini desteklerken Afyonkarahisar Şubesi neyi amaçlamaktadır?

İşte o dilekçe:


türk eğitim sen serbest kıyafet

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
dadasahmet - 8 yıl önce
çok saçma bir dilekçe olmuş sanki üst bir makammış gibi bir sendika okul idaresinden bilgi isteyemez.Bu bir acemilik ya da komplodur.İnşAllah gerçekliği yoktur.
Avatar
ali - 8 yıl önce
öğretmenler sendikalar sayesinde tam bir palyaçoya dönmüş durumdalar okuldaki görevlilerin öğretmen mi, müdür mü , hademe mi olduğu belli değil kıyafetleri yüzünden hepsi birbirine karışmış