Çalışan Anneler Nasıl Emekli Olur 2022?, Engelli Çocuğu Olanlar Nelerden Faydalanır?

Engelli Çocuğu Olan Malulen Emekli Olabilir Mi?, Engelli çocuğa sahip olan annelere devlet kurum ve kuruluşları birtakım haklar sunuyor. Peki, engelli çocuğu olan anneler nasıl emekli olur 2022?, Engelli çocuğu olan malulen emekli olabilir mi?, Engelli çocuğu olanlar nelerden faydalanır?, İşte, engelli çocuğa sahip olan ailelerin hakları nelerdir?, İşte, konuyla ilgili detaylar…

Çalışan Anneler Nasıl Emekli Olur 2022?, Engelli Çocuğu Olanlar Nelerden Faydalanır?
Kamusaati
Kamusaati
26 Mart 2022 Cumartesi 12:21

Engelli bireyler ve ailelerin sosyal hayata daha kolay katılabilmesi için birtakım özel haklarla desteklenmesi gerekiyor. Türkiye’de de pek çok uygulama ile desteklenen engelli aileleri, emeklilik için de bir fırsat yakalıyor. Özellikle engelli çocuğa sahip olan anneleri ilgilendiren bu durum, erken emeklilik için ciddi bir avantaj yaratıyor.

Engelli Çocuğu Olan Malulen Emekli Olabilir Mi? Engelli çocuğu olan annelere, çocukları ile daha sağlıklı bir şekilde ilgilenebilmesi ve onlarla daha çok vakit geçirebilmesi için devlet kurum ve kuruluşları, birtakım destekleyici haklar sunuyor. Bu hakların içerisinde engelli çocuğa sahip olan annelerin emeklilik hali ile ilgili de bir düzenleme bulunuyor. Peki, engelli çocuğu olan malulen emekli olabilir mi?

Engelli çocuğu olan anneler malulen emekli olamıyor, ancak erken emeklilik maddesinden yararlanabiliyor. Özellikle ağır engelli ve bakıma muhtaç çocuk sahibi olan sigortalı annelerin prim gün sayısı ortalama olarak 1 bölü 4 oranında indiriliyor. Ancak düşünülen primlerin yasanın uygulamaya konulduğu tarih olan 2 Ekim 2008 tarihinden sonra olması gerekiyor.

Engelli Çocuğu Olan Anneler Nasıl Emekli Olur 2022?

Engelli çocuğa sahip olan annelerin erken emekli olabilmek için; “engelli çocuğu olan anneler nasıl emekli olur 2022?” sorusunun cevabını bilmesi gerekiyor. Bu haktan faydalanmak isteyen engelli çocuğu olan annelerin Sosyal Güvenlik Kurumları’na çocuğun başkasının bakımına muhtaç olduğunu gösteren sağlık kurulu raporu ile birlikte müracaat etmesi ilgili kanunca şart kılınıyor.

Engelli Çocuğu Olanlar Nelerden Faydalanır?

Engelli çocuğa sahip olan ebeveynlerin, sosyal hayata daha kolay karışabilmesi ve çocukları ile daha yakından ilgilenebilmesi için birtakım özel hakları bulunuyor. Peki, engelli çocuğu olanlar nelerden faydalanır? İşte, engelli çocuğa sahip olan ailelerin hakları:

  1. · Erken emeklilik hakkı,
  2. · Evde bakım maaşı,
  3. · Gelir vergisi indirimi,
  4. · Mazeret izni,
  5. · Nöbet muafiyeti ve izin hakkı,
  6. · Refakat izni,
  7. · Senelik izin kullanma hakkı,
  8. · Tayin hakkı.


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
handanxxx - 2 yıl önce
ALLAH DEVLETİMİZİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN