Dolandırıcılardan yeni taktik: "GSS borcunuz var ödeyin!"

Vatandaşları GSS borçları için arayarak hesap numarasına para yatırmalarını söyleyen dolandırıcılara karşı SGK uyardı.

Dolandırıcılardan yeni taktik:
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Genel Sağlık Sigortası kapsamında prim borcu olanları hedef alan dolandırıcılar yeni yöntemler üzerinde çalışıyor. Gelen şikayetler üzerine ortaya çıkarılan yönteme karşı vatandaşlar uyarıldı.

Belirledikleri telefonları arayan dolandırıcılar prim borçlusu vatandaşların ödeme yapmasını, aksi takdirde haciz yoluna başvuracaklarını belirtiyor. Verilen hesap numarasına ödeme yapması için taciz edilen vatandaşların bazıları hesap numarasına ödeme yaparken bazıları da soluğu SGK'da alıyor. Konu hakkında suç duyurusunda bulunan SGK yetkilileri bu konuda vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Vatandaşların prim borçları için bir haciz işlemi yapılmadığı, yalnızca ücretsiz sağlık hizmetinin kesildiği belirtilirken bu konudaki sorgulamaların da ilgili devlet siteleri üzerinden yapılması gerektiği ifade ediliyor.  SGK borç sorgulama işlemleri için vatandaşların turkiye.gov.tr adresi üzerinden giriş yapması yeterli oluyor.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.