Evde Bakım Aylığı Nasıl Alınır?

Engelli veya yaşlı yakınlarına evde bakım ücreti adıyla verilen sosyal yardım rekor seviyelere ulaştı. Evde bakım ücreti nasıl alınır?

Evde Bakım Aylığı Nasıl Alınır?
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Engellilere ve yaşlılara verilen sosyal yardım seviyesinin 4 milyar TL'yi geçtiği belirtiliyor. Haber Türk'ün haberine göre 470 bin kişiye verilen evde bakım ücreti sayesinde çok sayıda engelli ve yaşlının yakınları rahat nefes alıyor. Peki evde bakım aylığı nasıl alınır?

Engelli veya Yaşlılık Raporu

Birinin bakımına muhtaç seviyede olduğunu kanıtlar nitelikteki engel raporların engellinin veya yaşlının birinci dereceden yakınlarına evde bakım aylığı verilebiliyor. Ancak bu durumda engel veya yaşlılık durumunun Bakanlık tarafından özellikleri belirtilen bir hastanede raporlanması gerekiyor.

Hanede Gelir Yetersizliği

Hanehalkında yaşayan kişilerin kişi başına düşen geliri 606 TL'yi geçmediği takdirde aylık 700 TL'yi geçen bir rakam engelli yakınına ödenebilir. Bu durumda dört kişilik bir ailenin maksimum geliri 2 bin 428 TL olabilir.

Başvuru için Gereken Belgeler

-Engelli Sağlık Kurulu raporu

-1 adet fotoğraf

-Nüfus müdürlüğünden engelli ve bakıcı adına adrese dayalı vukuatlı nüfus örneği ve yerleşim yeri belgesi

-Engelli ile aynı evde yaşayan işyeri sahibi var ise bu kişiye ait geçici vergi beyannamesi

-Engelli kişiye ait kiralık mülk var ise kira kontratları, mülkler boş ise muhtardan mülklerin boş olduğuna dair yazı

-Engelliye ait tarım arazisi, ekili ürün, tarla var ise arazilerin bulunduğu il ya da, ilçe tarım Müdürlüklerinden gelir belgesi,

-Boşanma halinde boşanma kararı

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.