Gelir Testi Olmasa da Sağlık Hizmeti Olacak

Gelir testi yaptırmayan, ya da primlerini ödemeyenler de ücretsiz sağlık hizmetinden yararlanacak.

Gelir Testi Olmasa da Sağlık Hizmeti Olacak
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

30 Eylül'de dolan gelir testi uygulaması ile vatandaşlara borçlarını sildirebilme ya da yapılandırma hakları tanınmıştı. Seçim öncesinde hastanelerde yaşanabilecek olumsuzlukları engellemek adına Bakanlar Kurulu tarafından alınan bir kararla prim borcu olanlar ya da gelir testi yaptırmayanlar da ücretsiz sağlık hizmetinden yararlanabilecek

SGK Kanunu kapsamında gelir testi yaptırmayan ya da 60 günden fazla prim borcunu ödemeyen kişilere sağlık hizmeti verilmemesine ilişikin düzenleme hala mevcutken bu kararın nasıl uygulanacağı merak konusu olmayı sürdürüyor. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu önümüzdeki dönemlerde mevcut kanunda da değişiklik yapılacağının sinyalini verdi. Müezzinoğlu kararı geçici olarak tanımlarken seçim sonrasında kanuni düzenleme yapılabileceğini belirtti.

Gelir testi yaptırarak prim borçlarını yapılandıran ya da doğrudan ödeyen kişilerin de sağlık hizmetini ücretsiz aldığı belirtilirken bir çok ilaç ve tedavi sigorta kapsamı dışında değerlendiriliyor. Öte yandan prim borçlarını ödeyenlerin nasıl bir düzenleme ile ödüllendirileceği de henüz netleşmiş değil.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.