Prim borcu yapılandırması için son tarih 2 Kasım

GSS Prim borcu yapılandırması için son tarih ne zaman? GSS prim borcu yapılandırması nasıl yapılır? GSS borcu sorgulama ve ödeme işlemleri nasıl yapılır?

Prim borcu yapılandırması için son tarih 2 Kasım
11 Ekim 2015 Pazar 11:12

Genel Sağlık Sigortası kapsamında prim borcu olanların 2 Kasım tarihine kadar borçlarını yapılandırmaları gerekiyor. 30 Eylül'de sonlanan gelir testi yaptırma aşamasından sonra GSS borçlarında yeni aşama borç yapılandırma oldu. SGK'ya GSS kapsamında olan borçları yapılandırma ile ödeme şansına kavuşan kişiler borçlarını taksitle ödeyerek sağlık sigortasından yararlanabilecekler. 

2015 yılının son gününe kadar GSS kapsamında hastanelerde muayenelerin ücretsiz olacağı belirtilirken prim borcu olanlar ilaçlarını alamayacak. Borçların yapılandırılması halinde ise sağlık hizmetlerinden ve ilaçlardan ücretsiz yararlanma hakkı yeniden elde edilecek.

Öte yandan bir çok ilacın SGK kapsamında olmadığı dikkat çekerken yine de yataklı hasta olma gibi durumlara karşı Genel Sağlık Sigortası'nın yaptırılması gerekiyor. 

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.