20. Dönem POMEM Sonuçları Açıklandı mı, İntibak Eğitimi Ne Zaman Başlayacak?

Polis Akademisi 20. Dönem POMEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak merak ediliyor. 10 bin polis alımı için fiziki yeterlilik ve sözlü mülakatlar 8 Haziran 2017 tarihinde sona erdi. Polis Akademisi POMEM sonuçlarını hangi tarihte açıklayacak adaylar bu sorunun yanıtını arıyor. POMEM ile ilgili merak edilenler haberimizde.

20. Dönem POMEM Sonuçları Açıklandı mı, İntibak Eğitimi Ne Zaman Başlayacak?
23 Haziran 2017 Cuma 14:44

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi Başkanlığı, 10 bin POMEM alımı başvuruları ve mülakatları tamamlanladı. Polis olmak isteyen on binlerce kişi POMEM sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. 8 Haziran 2017 tarihinde sona eren mülakatların sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 20. Dönem POMEM İntibak Eğitimi ile ilgili merak edilenler haberimizde. 

20. Dönem POMEM sınavını kazanan adaylar, akademinin belirlediği tarihten itibaren kazandıkları okullarda intibak eğitimine tabi tutulacak. POMEM'i kazanan adaylar intibak eğitiminde neler yapılıyor merak ediyor. Peki bu intibak eğitimi nedir, adaylar intibak eğitimlerinde ne yapacaklar? İşte detaylar.

POMEM intibak eğitimi okula alışmak amaçlı yapılan bir kısa eğitimdir. Bu süre zarfında adayların okula alışma süreci, sağlık kontrolleri ve güvenlik soruşturmaları başlar. 

POMEM'i asil olarak kazanan adaylar yaklaşık 10 gün intibak eğitimine tabi tutularak geçici kayıtları yapılır. İntibak eğitiminde sorun çıkmayan adayların kesin kayıtları yapılır. Sorun çıkan adaylar ise elenir ve yedekte bulunan adaylar POMEM merkezlerine çağırılır.

İntibak Eğitiminde İzin Var mı?

10 günlük süreçte adayların okula alışma ve adayların sağlık raporlarının alınması yapılmaktadır. Bu süreç içerisinde okulda küçük çapta sağ dön, sola dön, sıra açılma gibi eğitimler verilerek adayların polislik mesleğine alışmaları sağlanır. Genellikle intibak eğitiminde izin olayı olmuyor veya acil durumlar için 1 gün izin verilebiliyor. İntibak eğitiminde elenme konusuna gelecek olursak kurallara uyulduğu sürece ve sağlık raporunda sorun olmadığı sürece elenme durumu olmamaktadır.

20. Dönem POMEM Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

20. Dönem Pomem Sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. 18. Dönem POMEM'e baktığımızda sonuçlar, mülakatların bitiminden en az 10 gün sonra açıklanmıştı. Başvuru sayısının 20. Dönem'de az olduğunu varsayarsak, sonuçların en geç 15  gün içerisinde açıklanacağını söyleyebiliriz. İntibak eğitiminin ise Temmuz ayında başlayacağı ifade ediliyor.  Adaylar sonuçların Ramazan Bayramı öncesinde açıklanmasını ümit ediyor. 

Mülakatlar 8 Haziran 2017 tarihinde sona ermişti. Adaylar, sonuçların bayram öncesi açıklanmasını ümit ediyor. KPSS sonuçlarının açıklanması ile birlikte POMEM sonuçlarınında kısa bir zaman içerisinde duyurulması bekleniyor. POMEM Sonuçlarının açıklanması ile birlikte Asil ve Yedek Listeler belli olacak. Asil Listede ismi olan polis adayları intibak eğitimine tabi tutulacak ve sağlık kontrolünden geçirilecek. Sağlık kontrollerinde elenen adayların yerine ise yedek listeden adaylar çağırılacak. POMEM ile ilgili daha fazla detayı Polis Akademisi Resmi İnternet Sitesinden takip edebilirsiniz. 


Kaynak: Kamu Saati Özel
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.