2017 ALES Soru ve Cevapları Açıklandı 7 Mayıs 2017

2017 ALES soru ve cevapları merak ediliyor. Saat 7 Mayıs 2017 12.30'da sona eren ALES Sayısal 1, Sayısal 2, Sözel 1 ve Sözel 2 soru ve cevapları açıklandı. ÖSYM ais üzerinden ALES Temel Soru Kitapçıklarını erişime açacak. ALES İlkbahar Dönemi soru ve cevapları ile ilgili merak edilenler kamusaati.com adresimizde.

2017 ALES Soru ve Cevapları Açıklandı 7 Mayıs 2017
09 Mayıs 2017 Salı 11:05

2017 ALES İlkbahar Dönemi soruları ve cevapları açıklandı mı? 7 Mayıs 2017 Pazar günü yapılan ALES saat 12.30'da sona erecek. Sınavdan çıkan adaylar 2017 ALES soru ve cevaplarına kilitlendi. Peki ÖSYM 2017 ALES sorularını ne zaman açıklayacak? ÖSYM tarafından ALES ilkbahar dönemi soruları ve cevap anahtarıyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. Ancak soruların ve cevapların  sınav sonrası ilk iş gününden itibaren yayımlanması bekleniyor. 

7 Mayıs 2017 Pazar sabah 10.00'da başlayan sınav 12.30'da sona erdi. Adaylara ALES Sayısal 1, Sayısal 2, Sözel 1 ve Sözel 2 alanlarında 40'ar soru olmak üzere toplam 160 soru soruldu. Adaylara soruları cevaplamaları için toplamda 180 dakika verildi. 

ALES, Türkçe ve Matematik üzerine kurulu  bir sınav sistemi olarak ifade ediliyor. Adaylardan sayısal ve sözel mantık ağırlıklı sorulara kısa sürede yanıt vermesi bekleniyor. ALES Türkçe sorularının özellikle paragraf ağırlıklı olması adaylar için zaman kaybı yaratıyor. Anlam sorularının zorluk derecesinin yüksek olması adayların bir soru için 1 dakikadan fazla zaman harcamasına sebep oluyor. ALES'te adayları zorlayan bir diğer soru tipi de sözel mantık ve sayısal mantık soruları. Adaylar sözel mantık ve sayısal mantık sorularında eğer soruların çözüm yöntemini bilmiyorsa çözüm konusunda sıkıntı yaşayabiliyor. 

Sınavla ilgili yorumlarınızı sayfanın en altındaki yorum bölümünden iletebilirsiniz.

2017 ALES İLKBAHAR DÖNEMİ SORULARI VE CEVAPLARI

ÖSYM'nin ALES soru ve cevaplarının yayımlanmasına ilişkin duyurusu şöyle:

" 2017-ALES İlkbahar Dönemi: Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarının Yayımlanması

7 Mayıs 2017 tarihinde uygulanan 2017-ALES İlkbahar Dönemi Temel Soru Kitapçığı,  sınava başvuran adayların sınav sorularını inceleyebilmeleri amacıyla ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden 9 Mayıs 2017 tarihinde saat 10:15’den itibaren erişime açılacaktır. Sınava başvuran adaylar 10 gün süreyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile soruların tamamına erişebileceklerdir. Sorular, Temel Soru Kitapçığı dizilimindedir.

2017-ALES İlkbahar Dönemi Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarı (% 10) aşağıdaki bağlantıdan erişime açılmıştır.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup, telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

2017-ALES İlkbahar Dönemi Temel Soru Kitapçığı  ve Cevap Anahtarı (% 10) için TIKLAYINIZ

ALES ile ilgili en güncel haberlerden anında bilgi almak isterseniz Kamu Saati uygulamamızı indirebilir ve mobil cihazlarınıza yükleyebilirsiniz. Ayrıca sosyal medya hesaplarından Kamu Saati Haber Facebook ve Twitter hesaplarımızı takip ederek güncel haberlere ulaşabilirsiniz.

Kamu Saati Facebook sayfasını Beğenmek için TIKLAYINIZ

Kamu Saati Twitter hesabını takip etmek için TIKLAYINIZ

Kamu Saati mobil uygulamayı indirmek için TIKLAYINIZ
 

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

7 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleşen ALES sonuçlarının 15 gün içerisinde ÖSYM tarafından açıklanması bekleniyor. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.