2017 ALES Sözel, Sayısal Soruları nasıldı, hatalı soru var mı?

2017 ALES İlkbahar Dönemi Soru ve Cevapları açıklandı mı? Saat 10.00'da başlayan ALES nasıldı, uzmanlar tartışıyor. Sınava katılan adaylardan sözel ve sayısal soruları yorumları ile kendi durumunuzu değerlendirebilirsiniz. Aday ve uzmanlardan ALES yorumları kamusaati.com adresimizde.

2017 ALES Sözel, Sayısal Soruları nasıldı, hatalı soru var mı?
07 Mayıs 2017 Pazar 11:05

Akademik Eğitim ve Yurtdışı Lisansüstü için senede iki defa yapılan 2017 ALES İlkbahar Dönemi Sınavı saat 10.00'da başladı. Sınava giren binlerce aday sınav sorularıyla ilgili yorumlarda bulunuyor. Peki 2017 ALES Soruları nasıldı? ALES ile ilgili uzman yorumlarına haberimizden ulaşabilirsiniz.

2017 ALES SORULARI NASILDI? UZMAN YORUMLARI

ALES soruları her zaman merak edilir. Akademik Personel ve Lisansüstü Sınav olduğu için zorluk derecesi diğer ÖSYM sınavlarına göre yüksektir. 2017 ALES'e  katılan uzmanlar soruların her zamanki sorular ile aynı olduğunu ifade ettiler. Bazı adayların zorluğundan şikayet ettiği soruların ise standart olduğunu ifade eden uzmanlar, çalışan adayların rahatlıkla çözebileceği sorular olduğunu ifade etti.

2017 ALES ilkbahar dönemi sınavından çıkan bazı adaylar da ALES sözel sorularının gayet kolay olduğunu ancak ALES sayısal sorularında takıldıklarını belirttiler. Özellikle sosyal bilimlerden mezun olan gençler matematik soruları, hatta sayısal mantık sorularında çok oyalandığını, bu yüzden zaman problemi çektiklerini ifade ettiler.

Sınavdan çıkan bazı adaylar ise sınavın oldukça zor olduğunu, Sonbahar Dönemi ALES sorularına göre zor olduğunu ifade etti. Özellikle sayısal soruların çok zor olduğunu belirten adaylar birçok matematik öğretmeninin dahi bu sorularda takılacağını ifade etti. Siz de sınavla ilgili görüşlerinizi sayfanın en altındaki yorum bölümünden belirtebilirsiniz.

ALES'de Hatalı Soru Var mı?

2017 ALES İlkbahar Dönemi Soruları'nda hatalı soru var mı merak ediliyor. Bu dönem yapılan ALES sınavında henüz hatalı soru olmadığını söyleyebiliriz. Sınavdan çıkan adaylar sayfanın sonunda yer alan "Yorum" kısmına sorular ile ilgili düşüncelerinizi yazabilirsiniz. 

ALES puan hesaplama robotu için tıklayınız

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ales 2017 Bahar - 7 yıl önce
Sayısalda bulunan 1.-2.3. grup uçak bileti sorusu hatalıydı, şıkla arasında 80 yoktu
Avatar
Emir - 7 yıl önce
arkadaşlar matematik 1 testinde 8 sütun veripte herhangi 4 ünün mavi renge boyalı olduğunu belirttiği soru külliyen hatalı o soruda eksik var ya da baştan soruyu yanlış sormuşlar bağlantılı 3 soru iptal edilmeli
Avatar
Hilal Dereli - 7 yıl önce
Sözel 2 testinde bulunan 1 tane mantık sorusu hatalıydı.
Avatar
MÜHENDİS - 7 yıl önce
ALES 2017 ilkbahar sözel-1 testinde 26. soruda (HIZ MAYOLARI sorusunda) iki adet doğru cevap bulunmaktadır.
Soruda parçada hız mayosuyla ilgili hangisine değinilmediğini sormaktadır.

1.doğru cevap:

A-)Olimpiyatlarda neden kabul edildiğine (Bu cevap doğrudur. Parçada bu hususa değinilmemiştir.)

D-)Maliyetinin diğer mayolardan daha fazla olduğuna (Bu cevapta doğrudur. Çünkü parçada mayonun fiyatının normal

mayodan oldukça yüksek olduğu ifade edilmiştir.Ancak maliyeti hakkında parçada herhangi bir hususa değinilmemiştir.

DOLAYISIYLA BU SORU İPTAL EDİLMELİDİR!.
Avatar
ales2017 - 7 yıl önce
Sözel1 7. soru mesir macunu ile ilgili sorunun hatalı olduğunu düşünüyorum.
Avatar
ismail - 7 yıl önce
ve sorunun cevabı tek değil. verilen şıklarda 2 tanesi verilen kuralı sağlıyor eminimki o soru yanlış.