2017 DGS Başvuruları nasıl yapılır, Başvuru Ücreti Ne Kadar?

ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı Başvuruları bugün başlıyor. Binlerce adayl 2017 DGS'ye girecek. Peki DGS başvuruları nasıl yapılacak? Başvuru ücreti ne kadar oldu? Başvuru yapan adaylar DGS sınavı ne zaman yapılacak diye merak ediyor. İşte detaylar.

2017 DGS Başvuruları nasıl yapılır, Başvuru Ücreti Ne Kadar?
24 Mayıs 2017 Çarşamba 08:45

2 yıllık bölümleri bitiren adaylar, 4 yıllık üniversite bölümlerine geçiş için her yıl Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için ter döküyor. ÖSYM taradından yapılan 2017 DGS başvuruları 24 MAyıs 2017 tarihinden itibaren başlayacak. Peki Adaylar DGS Başvuru ücreti bu yıl kaç TL oldu, hangi bankalara yatırılabilecek? İşte detaylar. 

2017 DGS başvuruları bugün başlıyor. Adaylar 24 Mayıs - 01 Haziran 2017 tarihleri arasında başvurularını yapabilecek.Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yürütülmektedir. 

Sınava girmek isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Başvurular, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr/ internet adresinden gerçekleştirilecek.

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

DGS'ye girecek adaylar, sınav ücretini ilgili bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatıracaklardır.

Adaylar 02 Haziran 2017 tarihine kadar ödemeyi, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için saat 23.59’da sona erecektir.

SINAV ÜCRETİ: 80,00 TL

BAŞVURU HİZMETİ ÜCRETİ: 3,00 TL

Başvuru Ücretinin yatırılabileceği Bankalar

*Akbank’ın tüm şubeleri, ATM veinternetbankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)

*Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri veinternetbankacılığı (KKTC’den başvuracakadaylar hariç)

*Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internetbankacılığı

*Halkbank ATM,internetbankacılığı ve şubeler

*Ziraat Bankası sadeceinternetbankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’denücret yatırılmaz.)

2017 DGS NE Zaman Yapılacak?

Dikey Geçiş Sınavı 2017 için 23 Temmuz 2017 Pazar günü yapılacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.