2017 KPSS ÖABT sona erdi - Öğretmenlik alan bilgisi sınavı nasıldı?

ÖSYM tarafından düzenlenen ve yüzbinlerce öğretmen adayının girdiği KPSS ÖABT sınavı sona erdi. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavına giren öğretmen adayları 16 farklı branştan sınava girdi. 2017 KPSS ÖABT nasıldı? Sınavdan çıkan adaylardan KPSS ÖABT yorumu. Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavı zor muydu, kolay mıydı? KPSS ÖABT sınavı ile ilgili yapilan yorumlar ve detaylar haberimizde.

2017 KPSS ÖABT sona erdi - Öğretmenlik alan bilgisi sınavı nasıldı?
16 Temmuz 2017 Pazar 11:00

2017 Kamu Personel Seçme Sınavı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavı sona erdi. Yüzbinlerce öğretmen adayının girdiği sınav için nasıl yorumlar geliyor? 

16 Temmuz 2017 tarihinde uygulanan ve toplamda 16 alanda 800 sorudan oluşan 2017-KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi'ne (ÖABT) giren öğrenciler kendi branşından sorulara yanıt verdi. Saat 09:30'da başlayan ve 75 dakika süren KPSS, ÖABT için bazı adaylar soruların zorluğundan şikayet ederken, bazı adaylar ise sınavın önceki yıllara göre kolay olduğunu vurguladı. 

Alfabe sorusu ile öğretmen adaylarından tepki çeken ÖABT sınavının Edebiyat branşı için düzenlenen bölümü için zor olduğu belirtiliyor.

2017 yılında ÖABT;

* Türkçe, 
* İlköğretim Matematik, 
* Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, 
* Sosyal Bilgiler, 
* Türk Dili ve Edebiyatı, 
* Tarih, 
* Coğrafya, 
* Matematik (Lise), 
* Fizik, 
* Kimya, 
* Biyoloji, 
* Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, 
* Yabancı Dil (İngilizce), 
* Rehber Öğretmen, 
* Sınıf Öğretmenliği
* Okul Öncesi Öğretmenliği alanlarında yapıldı. 

2017 KPSS ÖABT SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KPSS ÖABT'de hatalı soru var mı? Habere Gitmek için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mahmut - 7 yıl önce
sorular zordu