2017 LYS-2 Fen Bilimleri Soruları Nasıldı, Hatalı Soru Var mı? LYS2 Yorumları

2017 LYS Fen Bilimleri soru ve cevapları tartışılıyor. Adayların en çok zorlandığı Fen Bilimleri Soru ve cevapları sosyal medyada tartışılıyor. Peki Fen Bilimleri Fizik, Kimya, Biyoloji soruları nasıldı, zor muydu, kolay mıydı? 2017 LYS Biyoloji Soruları ile ilgili merak edilenler haberimizde.

2017 LYS-2 Fen Bilimleri Soruları Nasıldı, Hatalı Soru Var mı? LYS2 Yorumları
17 Haziran 2017 Cumartesi 16:25

Yüzbinlerce adayın ter döktüğü Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) Fen Bilimleri Oturumu sona erdi. Sınavdan çıkan adaylar soru ve cevapları merak ediliyor. Saat 10.00'da başlayan LYS Fen Bilimleri soru ve cevapları ne zaman açıklanacak? LYS Fizik, Kimya, Biyoloji soruları nasıldı, zor muydui kolay mıydı? 17 Haziran 2017 Fizik, Kimya Biyoloji sorularına cevap veren adaylar 135 dakika LYS Fen Bilimleri Sınavında ter döktü. Peki LYS Fen Bilimleri sınavı bu sene nasıldı? Sınava giren bazı adayların zor dediği 2017 LYS-2 Fen bilimleri sınavı uzman yorumları nasıl? Detaylar haberimizde. 

LYS Fen Bilimleri Sınavı Nasıldı?

Fizik, Kimya ve Biyoloji konularından toplam 90 sorunun sorulduğu LYS Fen Bilimleri sınavı sona erdi. Sınava giren binlerce aday sınavın zorluğundan şikayet etsede, önceki yıllara kıyasla Fen Bilimleri sınavının standat zorlukta olduğu belirtildi. Sınavdan çıkan bazı adaylar ile yaptığımız görüşmelerde, Fizik ve Kimya sorularının biraz zor olduğu ifade edilirken, Biyoloji sorularının çalışan her adayın rahatlıkla yapabileceği sorular olduğu belirtildi. Elbette sınava giren yüzbinlerce aday oldu.Sizlerde LYS Fen Bilimleri ile ilgili görüşleriniz sayfamızın altında bulunan "Yorum" kısmına yazarak, fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

LYS FEN Bilimleri Uzman Yorumları

Toplam 90 sorunun sorulduğu LYS Fen Bilimleri sınavı ile ilgili uzmanlar, sınavın genel olarak zor olduğu ancak, çalışan öğrencinin yapabileceği tarzda sorular sorulduğunu ifade etti. Adaylara bu sene ilk defa sorulan açık uçlu soruların kolay olduğunu ifade eden adaylar, Fizik sorularında gerçekten zorlandıklarını dile getirdi. 

Sınavdan çıkan adaylar genelde Fizik ve Biyoloji Sınavlarının zor olduğunu söylüyor. Açık uçlu soruların ise beklenenden kolay olduğu vurgulandı. 

Uzmanlar LYS Biyoloji sınavında geçen yıllara oranla biraz daha zor olduğunu ifade etti. Özellikle ÖSYM'nin fizik ile biyoloji sınavlarında rutinin pek bozulmadığı görülüyor. 2016 ve 2015 LYS kimya sınavlarına göre az da olsa zor bir kimya sınavının olduğu ifade ediliyor. ÖSYM LYS Fen Bilimleri Sınavında henüz hatalı bir soru tartışması bulunmuyor. Soruların açıklandığı andan itibaren daha net bir yanıt verebiliriz.

Sizlerde LYS Fen Bilimleri Oturumu ile ilgili Görüşlerinizi aşağıdaki bağlantıya tıklayarak "Yorum" bölümüne yazabilirsiniz.  

Görüşlerinizi Paylaşmak için TIKLAYINIZ

17 Haziran LYS Fen Bilimleri Soru ve Cevaplarını görüntülemek için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.