2017 LYS üniversite tercih sonuçları açıklandı - ÖSYM sorgulama ekranı

2017 LYS üniversite tercih sonuçları nihayet ÖSYM tarafından açıklandı. Adayların Twitter'den tepki göstermesinin ardından ÖSYM sosyal medya adresinden tarih açıklaması yapmıştı. Sonuçlar bugün adayların erişimine açıldı. Üniversite kayıt işlemleri ne zaman başlayacak? LYS ek yerleştirme nedir? ÖSYM sorgula öğren - ais.osym.gov.tr

2017 LYS üniversite tercih sonuçları açıklandı - ÖSYM sorgulama ekranı
08 Ağustos 2017 Salı 20:40

2017 LYS üniversite tercih sonuçları adayların erişimine açıldı. Sonuçları öğrenen öğrencilerin bir kısmı sevinç yaşarken bir kısmı da üzüldü. 

Adaylar geçtiğimiz hafta ÖSYM'ye Twitter adresinden 'LYStercihleriacıklansın' hashtagı ile tepki sunmuştu. Twitter'da en çok konuşulanlar arasına giren tepki sonrasında ÖSYM tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağını bildirmişti. ÖSYM'de açıklamayı sosyal medya üzerinden yapmıştı. 8 Ağustos geldi ve adaylar sonuçlarını heyecanla öğrenmeyi bekliyor.

2017 LYS üniversite tercih sonuçları için TIKLAYINIZ...

Üniversite kayıtları ne zaman başlayacak?

Adaylar üniversite kazandıklarını öğrendikten sonra şimdi de kayıt işlemleri ile meşgul olacak. ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Kayıt işlemleri için iki tarih bulunmaktadır. İlki, internet üzerinden başvurulardır. Bu başvurular 11-16 Ağustos tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılacak. Diğeri ise, üniversiteler üzerinden kayıtlar 14-18 Ağustos tarihleri arasında yapılabilecek.

LYS ek yerleştirme nedir?

Ek yerleştirme ÖSYM’nin; üniversitelerin kontenjanı dolmayan bölümleri, kontenjanı dolduğu halde kesin kayıt yapılmadığı için boş kalan bölümleri ya da yeni kurulan bölümlere alınacak öğrenciler için yaptığı bir yerleştirme türüdür. İlgili yılın ek yerleştirme işlemlerinin kuralları her yıl ÖSYM tarafından bir kılavuzla yayımlanır ve internet sitesinden o yılın kuralları duyurulur. ÖSYM’nin sitesinde sağ tarafta bulunan duyurular kısmını iyi takip edin. Ek yerleştirme işlemleri genel olarak yerleştirme sonuçları açıklandıktan 1-1,5 ay sonra başlar.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.