2017 MTSK Sınavı ne zaman? Ehliyet sahibi olmak isteyen binlerce aday sınav saatini merak ediyor. MEB MTSK-3 sınavı saat kaçta gerçekleştirilecek? Peki MTSKS'de hangi konudan kaç soru çıkacak? İlk Yardım, Trafik ve Çevre, Araç Tekniği, Trafik Adabı Dersi soru sayısı ile ilgili merak edilenler haberimizde...
2017 MEB MTSK-3 Sınavı ne zaman, saat kaçta yapılacak? MTSK-3 Sınavında kaç soru sorulacak? Hangi sorudan kaç soru çıkacak? İşte detaylar...
Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınavı (MTSKS) 29 Temmuz 2017 Cumartesi günü gerçekleştirilecek. MTSK-3 sınavı saat kaçta başlayacak? Ehliyet sınavında adaylar hangi konudan kaç soru çözecekler. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel MTSK Sınavı ile ilgili merak edilenler haberimizde.
2017 MEB MTSK-3 Sınavı Saat Kaçta Başlayacak?
MTSKS, 29 Temmuz 2017 Cumartesi - Saat:14:00'de uygulanacak. Sınavda K, L, M, N türlerinde kitapçık kullanılacaktır. Adayların kitapçık türü cevap kâğıdında kodlu olarak yer alacaktır.
1.Grup; 2015 yılı ve daha önce MTSK’ya kayıtlı olan kursiyerlere MTSKS’nin bütün sertifika sınıflarında, teorik derslerin yazılı sınavlarında sorulacak soru sayısı ve sınav süresi Tablo-1/A’da gösterilmiştir.
Tablo-1/A MTSKS Sertifika Türü-Dersler-Soru Sayıları- Süre
2.Grup; 2016 yılından itibaren MTSK’ya kayıtlı olan kursiyerlere MTSKS’nin bütün sertifika sınıflarında, teorik derslerin yazılı sınavlarında sorulacak soru sayısı ve sınav süresi Tablo-1/B’de gösterilmiştir.
Tablo-1/B MTSKS Sertifika Türü-Dersler-Soru Sayıları- Süre
EHLİYET ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER
Sürücü belgesi almak isteyen ve gerekli belgeleri tamamlayan kursiyerler, özel motorlu taşıt sürücüleri kursu müdürlüklerine kayıt yaptıracaktır. Kayıt şartları aşağıdaki gibi..
a. A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.
b. B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.
c. C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak. ( Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksekokul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman Jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.)
ç. A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almışolmak.
d. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen “sürücü olur” sağlık raporualmış olmak.
e. “Sabıka kaydının olmadığına dair” dilekçeyi kurs müdürlüğüne vermek.
f. Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.
g. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafını Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.
ğ. Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.