2017 STS Sonbahar Dönemi sınav başvuruları başlıyor

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 2017 Seviye Tespit Sınavı (STS) Sonbahar Dönemi sınav başvurularının başlamasına ilişkin duyuru yayımladı. İşte detaylar...

2017 STS Sonbahar Dönemi sınav başvuruları başlıyor
23 Mayıs 2017 Salı 14:00

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 2017 Seviye Tespit Sınavı (STS) Sonbahar dönemi başvuruları yarın başlıyor. 2017 STS Sonbahar Dönemi Sınavı Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesince yapılacaktır. 

STS'ye, yurt dışında lisans düzeyinde eğitimlerini tamamlayarak Yükseköğretim Kuruluna Diploma Denklik Belgesi almak üzere başvuran ve Seviye Tespit Sınavı’na girmesine karar verilen adaylar ile Yükseköğretim Kuruluna Diploma Denklik Belgesi almak üzere başvuran ancak sınava girebileceğine dair Yükseköğretim Kurulu kararı bulunmayan adaylar sınava talepleri dâhilinde başvuru yapabilirler.

YÖK, 2017 STS sınavına ilişkin duyuru yayımladı. Buna göre 1 Temmuz 2017 Cumartesi günü gerçekleştirilecek ve 200 dakika sürecek 2017 STS için başvurular 24 Mayıs - 31 Mayıs 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 

Sınav ücreti 200 TL'dir. Ödeme işlemleri, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin bildireceği hesap numarasına Havale/EFT ile açıklama kısmına T.C. Kimlik No., Ad-Soyad bilgileri olacak şekilde yatırılacaktır.

2017 STS Sonbahar dönemi sınavına başvurmak için TIKLAYINIZ. 

STS Başvuru Koşulları

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Denklik Birimine denklik başvurusunu yapan ve haklarında sınava gireceğine dair Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararı bulunan adaylar ile Yükseköğretim Kuruluna Diploma Denklik Belgesi almak üzere başvuran ancak sınava girebileceğine dair Yükseköğretim Kurulu kararı bulunmayan adaylar sınava talepleri dâhilinde başvuru yapabilirler. Bu durumdaki adaylardan talepleri dâhilinde sınava girenlerin ve sınavdan geçerli puan almış olanların sınav sonuçları haklarında STS kararı alınınca değerlendirmeye alınacaktır.

STS Başvuru İşlemleri

Yükseköğretim Kurulunca Yapılacak Sınavlar İçin Başvurular Mühendislik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Ergoterapi, Hukuk, Türkçe/Türk Dili ve Edebiyatı, Beden Eğitimi ve Spor, Hemşirelik, Veteriner ve diğer alanlarda yapılacak Seviye Tespit Sınavlarının başvuruları Gazi Üniversitesine ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi alınacaktır. Başvuru usul ve esaslar da Gazi Üniversitesi ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından belirlenecektir. Seviye Tespit Sınavlarına başvuru yapacak adaylar yukarıda belirtilen sınav başvuru tarihleri arasında Gazi Üniversitesinin ve Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin web sitesinden başvuru yapacaklardır.
 
Sınav ile ilgili detaylı bilgiye 2017 Seviye Tespit Sınavı Kılavuzundan ulaşılabilirsiniz.
 
STS Kılavuzu için TIKLAYINIZ.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.