2017 TEOG tercih sonuçları açıklandı - MEB sorgula öğren

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) tercih sonuçları MEB tarafından bugün açıklandı. Öğrenciler ve veliler heyecanı bekleyişin sonuna geldi. 2017 TEOG yerleştirme sonuçları MEB sorgulama ekranı haberimizde...

2017 TEOG tercih sonuçları açıklandı - MEB sorgula öğren
07 Ağustos 2017 Pazartesi 19:03

2017 TEOG tercih sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklandı. MEB sorgulama ekranı ile çocuğunuzun hangi liseyi kazandığını öğrenebilirsiniz. 

TEOG yerleştirme sonuçları için TIKLAYINIZ...

Yerleştirme işlemi nasıl yapılacak? 

Tercih yapan öğrencilerin yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü, esas alınarak yapılacaktır. Tercihini yapmayan öğrenciler ve hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecek.

Özel eğitim ihtiyacı olan öğrenciler içinse yerleştirme işlemleri kılavuzun 1. 7, 1.8 ve 1.9 maddeleri göz önünde tutuklacak. 11 Ağustos tarihinde açıklanacak olan duyuruları 14 - 18 Ağustos 2017, 21 - 25 Ağustos 2017, 28 Ağustos - 06 Eylül 2017 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemleri takip edilecek.

Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezi olarak yapılacaktır. Açık orta öğretim kurumlarına yerleşen öğrencilerin, talep etmeleri halinde İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca, nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara 11 - 14 Eylül 2017 tarihlerinde, 3 tercih alınarak, YEP üstünlüğü ne göre il/ilçe sınırları içerisinde yerleştirmesi yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacak.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
can - 7 yıl önce
Bu yıl puanlar çok yükseldi. Tercih ettiğiniz okulun taban puanı 414,5'dan çok daha fazla olmuştur.
Avatar
Tevrat - 7 yıl önce
Puanlar çok yüksek çoooookkkkk