2018 KPSS ÖABT, Lisans sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM açıklaması

2018 KPSS ÖABT, Lisans sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Yüz binlerce adayın girdiği sınavların sonuçları ne zaman açıklanacağı sınav sonrasında merak ediliyor. Peki sonuçlar saat kaçta açıklanacak? İşte yüz binlerce lisans ve öğretmen adayının merak ettiği 2018 KPSS sonuçları ile ilgili detaylar...

2018 KPSS ÖABT, Lisans sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM açıklaması
05 Ağustos 2018 Pazar 10:04

2018 KPSS ÖABT sınavına bugün yüz binlerce adayın katılımı ile yapıldı. Sınavın ardından sosyal medyada çok sayıda yorum yapıldı. 75 dakika süren sınav sonrasında adaylar 2018 KPSS sınav sonuçlarının ne zaman, saat kaçta açıklanacağını merak etmeye başladı. Bu nedenle araştırma yapan adaylar için detaylı bilgi haberimizde yerini aldı. 

22 Temmuz 2018 Pazar günü başlatılan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), 5 Ağustos 2018 Pazar günü yani bugün yapılan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavı ile sona erdi. 

ÖSYM tarafından yayımlanan duyuru takvimine göre sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecekler. 

KPSS ÖABT, Lisans Sonuçları saat kaçta açıklanacak?

17 farklı branşta yapılan KPSS ÖABT ve Lisans sınavının sonuçları beraber açıklanacak. ÖSYM'nin 5 Ağustos 2018 Pazar sona erdiği sınavların sonuçlarını 31 Ağustos 2018 tarihinde açıklaması bekleniyor. ÖSYM'nin 2018 sınav takvimine göre saat 23.59'a kadar açıklanacağı bildiriliyor.

ÖABT Sonuçlarının Duyurulması

2018- Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (2017- ÖABT)'nin sonuçları ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ramazan - 6 yıl önce
Cevaplar