2018 KPSS ÖABT Sosyal Medya Yorumları -ÖSYM 5 Ağustos 2018

2018 KPSS ÖABT sabah saatlerinde yapıldı. ÖSYM'nin gerçekleştirdiği sınava giren adaylar, en fazla kullanılan sosyal medya araçlarından Facebook, Twitter ve Instagram üzerinden binlerce yorum yaptı. İşte ÖABT nasıldı? Sınav iptal edilmeli mi? Sınav nasıl geçti? Sorularına yönelik adayların yorumları...

2018 KPSS ÖABT Sosyal Medya Yorumları -ÖSYM 5 Ağustos 2018
05 Ağustos 2018 Pazar 12:00

2018 KPSS ÖABT sınavına bugün yüz binlerce aday katıldı. Öğretmen adaylarının girdiği sınav hakkındaki düşünceler Facebook, Twitter ve Instagram üzerinden paylaşıldı. Sosyal medya yorumları ile birlikte çok sayıda kişi sınav nasıl geçti, zor muydu, kolay mıydı, iptal edilecek soru var mı gibi sorulara cevap aradı. 

Sınav 10.15'de başlatıldı. Bir yıl önce başlatılan uygulama kapsamında adaylar saat 10.00'dan sonra sınav yerlerine alınmadı. 

300 binden fazla kişinin başvurduğu sınav 75 dakika sürdü. MEB öğretmen atamalarına katılacak öğretmen adayları için alanlarına bağlı olarak yapılan sınavdaki sorular için adaylar ter döktü.

11.30'da sona eren sınavda adaylar, Türkçe, İlköğretim Matematik, Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Matematik (Lise), Fizik, Kimya, Biyoloji, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Yabancı Dil (Almanca, İngilizce), Rehber Öğretmen, Sınıf Öğretmenliği, Okulöncesi Öğretmenliği alanları için çaba sarffetti.

İşte adayların  ÖABT yorumları:

- Diyeydiniz sadece roman okurduk ki o paragrafları yetiştirebilelim !!!  #KPSS

- Çok şükür bu sene de kpss sorularını gördüm

- Bugün ÖABT sınavında oturdum 2019 kpss için ders çalışma programı yaptım, ciddi ciddi bunu yaptım.

- Çalışsan da hakkın yeniyor o yüzden çalışmadan girdim

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
meral - 6 yıl önce
beynim yandı sinavda