Dördüncü YÖKDİL Sınav Başvuruları Başladı - YÖKDİL ne zaman?

Dördüncü YÖKDİL Sınav tarihi belli oldu. 30 (otuz) ilde toplam 35 (otuz beş) sınav merkezinde gerçekleştirilecek Dördüncü YÖKDİL Sınavı ne zaman?

Dördüncü YÖKDİL Sınav Başvuruları Başladı - YÖKDİL ne zaman?
07 Şubat 2018 Çarşamba 21:05

Dördüncü YÖKDİL Sınavı ne zaman? 

YÖK, Dördüncü YÖKDİL Sınavına ilişkin duyuru yayımladı. 

Buna göre Dördüncü YÖKDİL Sınavı, 17 Mart 2018 Cumartesi günü, 30 (otuz) ilde toplam 35 (otuz beş) sınav merkezinde, saat 14.00'de, tek oturum halinde gerçekleştirilecek.

Sınav başvuruları 7 Şubat 2018 – 16 Şubat 2018 (saat 18.00'e kadar) tarihleri arasında, elektronik ortamda yokdil.yok.gov.tr internet adresi üzerinden alınacaktır.

Sınav, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarında; İngilizce, Almanca, Arapça ve Fransızca dillerinde yapılacaktır .

Dördüncü YÖKDİL Sınavına; yükseköğretim kurumlarımızda lisansüstü eğitim; TUS, DUS, EUS ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı istenen adaylar katılabilir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.