Hukuk, Mimarlık, Mühendislik, Tıp, Öğretmenlik Programlarına Başvurabilmek İçin En Düşük Başarı Sırası Kaç Olmalı?

ÖSYM, 2017 ÖSYS Yükseköğretim Kurumları ve Kontenjanları Kılavuzunu yayımladı. Üniversitelere tercih yapacak adaylar, puanları ve sıralamaları merak ediyor. Peki Hukuk, Mimarlık, TIP ve Mühendislik bölümlerine başvuru yapacakların en düşük başarı sırası ne olmalıdır? İşte detaylar.

Hukuk, Mimarlık, Mühendislik, Tıp, Öğretmenlik Programlarına Başvurabilmek İçin En Düşük Başarı Sırası Kaç Olmalı?
22 Haziran 2017 Perşembe 17:16

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi 2017 Kontenjan Kılavuzunu yayımladı. Tablo 1B'de, Hukuk, Mimarlık, Mühendislik, Tıp, Öğretmenlik Programlarına Başvurabilmek İçin En Düşük Başarı Sırası açıklandı.  Bu fakültelere tercihte bulunacak adayların en düşük puan ve sıralaması kaç olmalıdır? İşte detaylar. 

Adaylar üniversitelere tercihte bulunmak için en az 150 puan alması gerekiyor. ÖSYM Kılavuzda konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu. 

Ön lisans programlarını tercih edebilmek için İlgili YGS puan türünde En az 150 puan Özel yetenek gerektiren lisans programlarına ön kayıt yaptırabilmek için (Devlet Konservatuvarlarının/Konservatuvarların lise devresi
mezunlarının Konservatuvarların lisans devresine yerleştirilmesinde merkezî sınav puanı aranmaz.)

Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlarda engelli öğrenciler için (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, MR (mental retardasyonu) ile “yaygın gelişimsel bozukluklar” (otizm spektrum bozuklukları (OSB), Asperger sendromu, RETT sendromu, dezintegratif bozukluklar, sınıflanamayan grupta yer alan yaygın gelişimsel bozukluklar)), engelli olduklarını belgelemeleri kaydıyla, YGS puanlarından en az birinin 100 ve üzerinde olması gerekmektedir.

Program Türü İlgili Puan Türü Başarı Sırası Şu Şekilde;

Hukuk programlarına yerleştirme işlemlerinde İlgili LYS Puan Türünde En düşük 150 bininci (150.000)

Mühendislik programlarına yerleştirme işlemlerinde (Orman, Ziraat, Su Ürünleri Fakülteleri hariç, Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği programı dâhil) İlgili YGS/LYS Puan Türünde En düşük 240 bininci (240.000)

Mimarlık programlarına yerleştirme işlemlerinde İlgili LYS Puan Türünde En düşük 200 bininci (200.000)

Tıp programlarına yerleştirme işlemlerinde İlgili LYS Puan Türünde En düşük 40 bininci (40.000)

Öğretmenlik programlarına yerleştirme işlemlerinde (Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık programı dâhil) İlgili LYS Puan Türünde En düşük 240 bininci (240.000)

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.