LYS-1 Matematik açık uçlu sorular ve LYS Pelin Sorusu Cevabı

ÖSYM tarafından bu yıl ilk defa uygulanan açık uçlu sorular nasıldı? ÖSYM'nin ilk defa gerçekleştirdiği açık uçlu sorular adayları bir hayli zorladı. Peki Matematik ve geometri soruları nasıldı? 2017 LYS ile ilgili merak edilenler haberimizde.

LYS-1 Matematik açık uçlu sorular ve LYS Pelin Sorusu Cevabı
11 Haziran 2017 Pazar 12:44

Yüzbinlerce adayın ter döktüğü 2017 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS-1) Matematik Oturumu sona erdi. Sınavdan çıkan adaylar soruların cevaplarını tartışıyor. Bu yıl ÖSYM tarafından ilk defa gerçekleştirilen Açık Uçlu soru yöntemi 2017 LYS'de uygulandı. Adaylar Matematik bölümünden sorulan açık uçlu sorulara yanıt verdi. Peki ÖSYM'nin sorduğu Matematik açık uçlu sorular nasıldı, kolay mıydı, zor muydu? İşte detaylar. 


Açık uçlu sorular; belirli bir konuda detaylı bilgi almak için sorulan sorulardır. Ne, niçin, neden, nasıl, nerede, hangi vb. sözcükleri içeren sorular bu türdendir.

Bunlara, “sistemleştirilmemiş” ya da “özgür yanıtlı” sorular da denilmektedir. Burada bir soru sorulmakta ve yanıtlayıcıya özgürce ve kendi seçtiği sözcük ve kavramlarla dilediği gibi yanıtlayabilmesi olanağı tanınmaktadır. “Bilgi” ve “sondaj” soruları genellikle açık uçlu sorular şeklinde biçimlendirilmektedir.

Açık uçlu sorular, herhangi bir cevap alternatifi içermeyen, nispeten kısa sorulardır. Cevaplayıcı, genel kapsamdaki bu sorulara serbestçe cevap verir; yük daha ziyade cevaplayıcıdadır.

Bu tip soruların kullanılması halinde soru sayısının sınırlı tutulması, gerekiyorsa cevaplayıcıdan açıklaması beklenen fikir ve cevapların hacmi ve sayısının belirtilmesi ve mümkünse soru formu üzerinde kodlamayı kolaylaştıracak boşluklar bırakılması iyi olur.

LYS Açık Uçlu Sorular Nasıldı?

2017 LYS'de adaylara açık uçlu sorular yöneltildi. Bu sene ilk defa yapılan açık uçlu soruların zor olduğu vurgulanıyor. Sınavdan çıkan adaylar soruları değerlendirirken, açık uçlu soruların cevaplarını tartışıyor. Sizlerde sayfa sonunda yer alan "Yorum" Bölümününe LYS ile ilgili görüşlerinizi yazabilirsiniz. 

LYS'de sorulan Pelin sorusu öğrenciler baya bir zorladı. Soruyu çözmekte zorlanan öğrenciler, sınav sonrasında soru hakkında tartışıyor. ÖSYM'ye tepki gösteren adaylar, Twitter üzerinden eleştirilerini sıralıyor. 

Sosyal Medya Tiwtter üzerinden LYS Matematik ile ilgili görüşler şu şekilde;

Hadi herkes 1TL versinde Pelin'e hesap makinesi alalım.

Bütün hayaller Pelinin hesap makinesine bağlı

Pelin seni tanımak isterim yiğidimmm #lys1

Pelin o nasıl bir hesap makinesidir #lys2017 #lys1

#lys1 Kim Ya Bu Pelin

#lys1 açık uçlu soruları rahat beklerken en çok zorlayan sorular oldular ilk olmasına rağmen. ...

Sizlerde LYS ile ilgili Yorum Yazmak isterseniz TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Necati - 7 yıl önce
Ya kardesim neden click bait yapiyorsunuz nerde cevap ?
Avatar
abdullah - 7 yıl önce
aslında kolaydı ama artık her şey için çok geçti çırpınışlar çırpınışlar çırpınışlar
Avatar
Ediz - 7 yıl önce
Açık uçlu soruların çoğunluğu kolaydı sadece A lı soru zordu
Avatar
Kazim - 7 yıl önce
Açık uclu 1.soru neydi yapabilen varsa soylesin
Avatar
angel - 7 yıl önce
bu nasıl bir sınavdı yaa kolay gibi görünüyodu aslında kolaydıda düşünmeyi gerektiriyodu ve ben yine yapamadım
Avatar
Siverek li - 7 yıl önce
Müfredat dışı iki tane soru sorulmuş...bu büyük bir haksızlık... Uzay soruları bunlar ya iptal yada herkese doğru sayılması lazım....
Avatar
Lyszede - 7 yıl önce
Ah ulan ösym bu soruları hazırlamak için çok uğraşıyormusun sınavın ortasında sınavı bırakıp ağlayasım geldi
Avatar
Ahmet - 7 yıl önce
S.a gençler Pelin sorusunu yaptım :P