LYS-1 Matematik Geometri Sınavı Nasıldı, Hatalı Soru Var mı?

ÖSYM, 2017 LYS-1 Matematik oturumu sona erdi. Sınavdan çıkan adaylar soru ve cevapları tartışıyor. Peki LYS Matematik Geometri soruları nasıldı, zor muydu, kolay mıydı? Bu yıl LYS'de soru iptali olacak mı? Geometri ve Matematik cevapları, uzman yorumları haberimizde.

LYS-1 Matematik Geometri Sınavı Nasıldı, Hatalı Soru Var mı?
11 Haziran 2017 Pazar 12:30

Yüzbinlerce adayın ter döktüğü 2017 Lisans Yerleştirme Sınavı Matematik Oturumu sona erdi. 11 Haziran 2017 Pazar günü saat 10.00'da başlayan sınav, 135 dakika sürdü. Adaylar Matematik, ve Geometri sorularına yanıt verdi. ÖSYM tarafından yapılan 2017 LYS'de hatalı soru var mı? Sınavdan çıkan adaylar sosyal medyada soruları tartışıyor. İşte LYS-1 Matematik Geometri ile ilgili merak edilenler haberimizde. 

2017 LYS-1 ve LYS-4 Nasıldı?

Sınavdan çıkan bazı adaylar, sınavın standart zorlukta olduğunu ve eleyici soruların bulunduğunu ifade etti. Çalışan bir adayın rahatlıkla yapabileceği soru tiplerinin olduğunu ifade eden adaylar, 2016 LYS'nin daha zor olduğunu söyledi. Bazı adaylar ise sınavın zor olduğunu ve ÖSYM'nin çeldirici çok sayıda soru sorduğunu iddia etti. Özellikle 2 şık arasında çok kaldıklarını ifade eden bazı adaylar, ÖSYM'ye tepki gösterdi. 

LYS-1 Matematik-Geometri Sınavı Nasıldı?

Sınava giren binlerce aday 11 Haziran 2017 Pazar günü yapılan LYS-1 Matematik ve Geometri sınavının geçtiğimiz yıllara oranla zorluk derecesinin fazla olduğunu iddia etti. Özellikler MAtematik sorularında zorlandıklarını ifade eden adaylar, açık uçlu soruların kolay olduğunu dile getirdi. 

Bazı adaylar ise türev, integral ve geometride zorlandıklarını belirtirken, soruların genelde orta zorlukta olduğunu söyleyebiliriz.  11 Haziran 2017 günü yapılan LYS-1 Matematik sınavını değerlendiren uzmanlar ise, sınav sorularının kolaydan başlayıp orta zorluklara kadar gittiğini, sınava iyi çalışanların rahatlıkla yapabileceği bir sınav türü olduğunu belirtti.

Sizce LYS matematik ve geometri sınavı soruları zor muydu kolay mıydı? Sayfanın en altındaki yorum bölümünden yazarsanız görüşünüz yayımlanacaktır. 

LYS ile ilgili Yorum Yapmak için TIKLAYINIZ

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
çiftçi - 7 yıl önce
bugün yapılan LYS matematik sınavında Geometriden 2 soru geçe yıl kaldırılan uzay geometrisi sorusu idi, muhtemelen 2 soru iptal edilecektir.
Avatar
FenLazım - 7 yıl önce
1 Soru hatalıydı müfredat dışı 2 soru vardı genel olarak da 2013 lys zorluğunda bir sınavdı yani çok zor :D
Avatar
mert - 7 yıl önce
kimse moralini bozmasın. 2016 zorluğundaydı diyenler öğrencilerin algıları ile oynuyor ve sınavların açıklanmasına kadar öğrencin kafayı yemesini istiyorlar. 2013ten zordu kanaatimce, yani son yılların en zor sınavıydı. okulların puanları düşecek ve 74 doğruyu geçen kişi sayısı çok az olacak. 2 soru iptal edilmezse de yazık olacak. hatta doğru kabul edilmesi gerekiyor, insanlar o sorular için uğraşıp zaman kaybetti.
Avatar
Zeynep - 7 yıl önce
Genel olarak geçen yıla göre sınav orta dereceydi.Mat1 soruları da geçen yıla göre fazlaydı.İntegralin bir kısmı zor türev ise daha çok aşamalı problemler ve birazda bulmaca şeklinde sadece nerde ne kullanacağını ve sıralarını bilmek gerekiyor.Geometri de ise daire soruları can sıkıcı üçgen dörtgen soruları ise normal:)
Avatar
nedemek - 7 yıl önce
ne biçim bi sınav