MEB, YLSY Sözlü Sınav Sonucu açıklandı

MEB, 2017 YLSY sözlü sınav sonuçlarını açıkladı. Yurtdışında bakanlık bursu ile lisansüstü eğitim görecek adaylar sözlü sınav sonuçlarını REBUS üzerinden öğrenebilecek. Peki YLSY tercihler ne zaman yapılacak? İşte detaylar.

MEB, YLSY Sözlü Sınav Sonucu açıklandı
22 Mart 2017 Çarşamba 13:20

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yurtdışına Lisansüstü Öğrenim Görmek Üzere Gönderilecek Öğrencileri Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nın (YLSY), sözlü sınav sonuçlarını açıkladı. Bakanlık tarafından verilen burs ile yurtdışında lisansüstü eğitim görecek öğrencilerin sözlü sınav sonuçları belli oldu. 

Sözlü Sınav sonuçları Resmi Burslu Öğrenci Sistemi'nden (REBUS) duyurulduğu ifade edilldi.

MEB'in açıklamasına göre 2017 YLSY sözlü sınavından 70 ve üzeri olan adaylar, 2016 YLSY Başvuru ve Tercih Kılavuzu üzerinden tercih yapabilecekler. 

- Tercih Tablosu'ndan kurum kontenjanı tercihlerini ilerleyen zamanda http://yyegm.meb.gov.tr/ sitesinden ilan edilecek tarihler arasında http://www.osym.gov.tr adresinden yapabileceklerdir.

Adayların sözlü sınavına girdikleri lisansüstü öğrenim grubundaki kurum kontenjanlarına yerleştirme işlemleri, öğrencilerin tercihleri doğrultusunda YLSY puanı üstünlüğüne göre, ÖSYM tarafından yapılacak.

Tercih yapmayan öğrenciler, herhangi bir kontenjana yerleştirilmeyecektir. Bu nedenle sınavda başarılı olan öğrencilerin, sözlü sınavına girdikleri lisansüstü öğrenim grubundaki alanda sadece bir kontenjan bile olsa tercihte bulunmaları yararlarına olacak.

REBUS Sözlü Sınav Sonucunuzu öğrenmek için TIKLAYINIZ


Etiketler; #meb #ylsy #REBUS
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.